Charlotte Brand
15Kandidaat Tweede Kamerlid

Charlotte Brand

Over mij

Charlotte Brand (1982) groeide op in een gezin met drie zussen in het Limburgse Roermond. Al op jonge leeftijd bond ze de strijd aan met onrecht. Ze zette zich met succes in voor een dagopvang voor daklozen en toonde haar maatschappelijke betrokkenheid in de Roermondse jongerenraad.

Voor haar studie verhuisde ze naar Nijmegen en ze woont nog steeds in deze prachtige stad aan de Waal. Charlotte studeerde politieke geschiedenis en werkte aan de Radboud Universiteit als onderzoeker en docent. Daar schreef ze een proefschrift over afgetreden ministers en staatssecretarissen in Nederland. In de media was zij een gewilde gast om de politiek in historisch perspectief te plaatsen.

Momenteel is Charlotte als manager van het Honours College verbonden aan de Universiteit Utrecht en is ze bestuurslid van het Vrijheidsmuseum. Vanuit het 4&5 mei comité Nijmegen organiseerde ze jarenlang het Bevrijdingsfestival. Maar haar hart gaat het snelste kloppen van de politiek. Als gemeenteraadslid voor de PvdA in Nijmegen zet ze haar idealen om in politieke actie: knokken voor een betaalbaar huis voor iedereen, voor hulp en ondersteuning van kwetsbaren en een eerlijke en transparante overheid waar je op kunt bouwen.

Charlotte combineert intelligentie met een groot sociaal hart, is een doorzetter en geeft nooit op in haar strijd tegen onrecht. Ze gelooft in politiek van onderop door niet over maar met mensen te praten. Solidariteit staat bij alles wat ze doet centraal en gaat altijd uit van het idee dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Ze hoopt nu de overstap naar de Tweede Kamer te kunnen maken om daar haar strijd voor gelijke kansen, minder marktwerking en een sterke overheid waar mensen centraal staan, voor nog meer Nederlanders te kunnen voortzetten. Charlotte houdt van kickboksen, wielrennen, uitgebreid koken met vrienden en het bezoeken van concerten en festivals.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
CJMBrand @cjmbrand

Fantastisch nieuws op de dinsdagmiddag! 👇#jacobblijfthier https://t.co/uqS8NYyFEb

CJMBrand @cjmbrand

Met D66, SP en GL stelde ik woensdag vragen over de opvang van daklozen in wooncontainers https://t.co/N0bBiLL106 https://t.co/zJvmdbzy5t

CJMBrand @cjmbrand

Opnieuw zit er een bus klem onder de onderdoorgang Oversteek/Weurtseweg. Eerder stelde ik hierover al vragen aan het college met @mcwbakker https://t.co/Ha6qLHkxfY