Bouchra Dibi
Samen vooruit
34Kandidaat Tweede Kamerlid

Bouchra Dibi

Samen vooruit

Over mij

" Juist nu is het meer dan ooit nodig om dicht bij de mensen te staan en het vertrouwen terug te winnen. "

Mijn naam is Bouchra Dibi, 44 jaar en moeder van twee zonen. Ik woon bijna mijn hele leven in het prachtige Utrecht. Mijn moeder nam me als baby mee naar Nederland om met mijn vader herenigd te worden. Mijn vader had twee banen om ons grote gezin te kunnen onderhouden. Als geen ander weet ik hoe het is om te moeten “knokken” om verder te komen.

Ik zit nu ruim tien jaar in de Utrechtse raad. In deze periode heb ik het verschil kunnen maken bij de opvang van dak- en thuislozen, en heb ik geregeld dat asielzoekers niet op straat worden gezet. Ook heb ik mij hard gemaakt voor een goed armoedebeleid.

Als Kamerlid wil ik mij inzetten om de armoede onder kinderen tegen te gaan zodat elk kind mee kan doen. Voor onze ouderen, mensen met psychische problemen en gehandicapten wil ik dat zij de juiste zorg krijgen en niet de dupe worden van de marktwerking in de zorg.

Mensen met schulden moeten de kans krijgen om hun leven weer op orde te krijgen. Daarom wil ik mij inzetten voor een beter systeem.

Juist nu is het meer dan ooit nodig om dicht bij de mensen te staan en het vertrouwen terug te winnen. Ik ga graag het gesprek met je aan.

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
BouchraDibi @bouchradibi

Art. 1 Midden-Nederland: “we willen een feest waarvan iedereen kan genieten. Kinderen en volwassenen”
https://t.co/p6yUqe98iM

BouchraDibi @bouchradibi

Schulden maken meer kapot dan je lief is. Daarom: meteen ingrijpen als schuld nog klein is. https://t.co/PgRHtXvR5z

BouchraDibi @bouchradibi

Er lopen nog heel wat Weinsteins rond met topposities…. https://t.co/dAVICG73vL