Bouchra Dibi
Samen vooruit
34Kandidaat Tweede Kamerlid

Bouchra Dibi

Samen vooruit

Over mij

" Juist nu is het meer dan ooit nodig om dicht bij de mensen te staan en het vertrouwen terug te winnen. "

Mijn naam is Bouchra Dibi, 44 jaar en moeder van twee zonen. Ik woon bijna mijn hele leven in het prachtige Utrecht. Mijn moeder nam me als baby mee naar Nederland om met mijn vader herenigd te worden. Mijn vader had twee banen om ons grote gezin te kunnen onderhouden. Als geen ander weet ik hoe het is om te moeten “knokken” om verder te komen.

Ik zit nu ruim tien jaar in de Utrechtse raad. In deze periode heb ik het verschil kunnen maken bij de opvang van dak- en thuislozen, en heb ik geregeld dat asielzoekers niet op straat worden gezet. Ook heb ik mij hard gemaakt voor een goed armoedebeleid.

Als Kamerlid wil ik mij inzetten om de armoede onder kinderen tegen te gaan zodat elk kind mee kan doen. Voor onze ouderen, mensen met psychische problemen en gehandicapten wil ik dat zij de juiste zorg krijgen en niet de dupe worden van de marktwerking in de zorg.

Mensen met schulden moeten de kans krijgen om hun leven weer op orde te krijgen. Daarom wil ik mij inzetten voor een beter systeem.

Juist nu is het meer dan ooit nodig om dicht bij de mensen te staan en het vertrouwen terug te winnen. Ik ga graag het gesprek met je aan.

BouchraDibi @bouchradibi

Van harte gefeliciteerd burgemeester Ridouani🌹 https://t.co/PUMsoXmrl2

BouchraDibi @bouchradibi

Goedemorgen! Begin van de werkweek. Vandaag ga ik mij bezighouden met onderzoek naar multiprobleemgezinnen. Boeiend onderwerp. Werk ze allemaal en voor alle pappa’s en mamma’s die thuis voor de kinderen zorgen en het huishouden doen: jullie hebben de zwaarste baan 💕 https://t.co/QocqasqJHD

BouchraDibi @bouchradibi

Gemeenten zien vroegsignalering van schulden steeds vaker als een belangrijk onderdeel van de schuldhulpverlening en gaan hiermee aan de slag. https://t.co/GknKNqRQT9