Bas van Drooge
Samen vooruit
35Kandidaat Tweede Kamerlid

Bas van Drooge

Samen vooruit

Over mij

"Samen kunnen we een sterk, eerlijk en duurzaam Nederland bouwen, voor iedereen."

Ik ben Bas. Sinds zeven jaar ben ik directeur van het gemeentelijke re-integratiebedrijf DZB Leiden. DZB is een bedrijf waar we elk jaar honderden mensen uit de bijstand en mensen met een arbeidsbeperking helpen met het vinden van een baan.  Dat is ontzettend dankbaar werk, want een baan hebben is voor mensen belangrijk. Regelmatig vertellen ex-werkzoekenden mij hoe blij zij zijn met krijgen van een baan, ze horen er weer bij. Dat maakt hen blij, en mij tegelijkertijd ook.

Waarom wil ik graag in de Tweede Kamer? Heel simpel: wat ik in Leiden heb gedaan wil ik doen voor ons hele land. Ik wil vechten voor een sterk en duurzaam Nederland waar we goed werk hebben en onze welvaart eerlijk delen. Er zijn goede eerste stappen gezet door wetten van onze PvdA-Ministers Asscher en Dijsselbloem. We moeten nu verder doorpakken. De economie trekt aan, maar veel mensen hebben geen vast werk en zijn onzeker over hun baan en inkomen. Iedereen verdient de kans op goed werk en zeker inkomen. Ik wil bedrijven helpen meer banen te scheppen. En daar hoort de afspraak bij dat bedrijven dan ook vaste banen bieden. Ik wil dat inkomens eerlijker worden verdeeld. Teveel geld gaat nog naar de top. Ik wil dat bedrijven hun winsten gaan delen met hun medewerkers. Ook wil ik arbeidsmigratie stoppen als dat oneerlijke concurrentie door lagere lonen betekent.

Samen kunnen we een sterk, eerlijk en duurzaam Nederland bouwen, voor iedereen. Dat wil ik graag voor u doen als u mij de Tweede Kamer in stemt.

 

VanDrooge @vandrooge

Kantelpunt in je loopbaan @FD_Nieuws over @VanDrooge bij @KLM, @DZBLeiden en @CappellaAdam. Ja dit topkoor zoekt sponsoren! https://t.co/W4OiF5Ujrf

VanDrooge @vandrooge

Welk een recensie woordkeus! Het was ook echt, tja, onvoorstelbaar @CappellaAdam https://t.co/GAwSOIyy9h

VanDrooge @vandrooge

Jeeeeeeej wat is dát bijzonder. Schnittke’s boeteverzen door @CappellaAdam in @muziekgebouw. 5/11 Lochem en 11/11 Kampen. https://t.co/wIBG2bSpEm