Bart van Bruggen
18Kandidaat Tweede Kamerlid

Bart van Bruggen

Over mij

Bart van Bruggen (1992) werkt bij Patiëntenfederatie Nederland aan een betere positie voor patiënten in de (medisch-specialistische) zorg. Hij was daar onder andere betrokken bij de ontwikkeling van de toekomstvisie van de Patiëntenfederatie, ‘Meer mens, minder patiënt’ en hij zette zich in voor betere informatie over de kwaliteit van de zorg.

Bart werd geboren in Enschede en groeide op in Friesland. Zijn zorgeloze jeugd maakte hem extra gemotiveerd om zich in te zetten voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Als 16-jarige werd hij daarom lid van de Jonge Socialisten in de PvdA. Na de middelbare school in Sneek studeerde Bart politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en was hij van 2014 tot 2016 landelijk voorzitter van de Jonge Socialisten.

Met de bestrijding van ongelijkheid als grote drijfveer woonde hij daarna een jaar in Londen, waar hij de master Inequalities & Social Science aan de London School of Economics deed. Inmiddels woont Bart samen met zijn vriendin in Utrecht. In zijn vrije tijd kookt, leest en voetbalt hij graag, en draagt hij met vrijwilligerswerk zijn steentje bij aan z’n eigen buurt.

Bart is groot fan van de publieke sector. Als Tweede Kamerlid gaat hij voor een dienstbare publieke sector die mensen vooruit helpt: de zekerheid van een fatsoenlijk inkomen, een veilig thuis voor iedereen, onderwijs waar ieder kind de beste versie van zichzelf kan worden. Op het gebied van de zorg zet hij zich in voor gezondheidszorg waar samenwerking boven concurrentie gaat, waar het belang van de patiënt altijd bovenaan staat én waar professionals de ruimte en het vertrouwen krijgen om hun werk goed te doen.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Word vrijwilliger in een kandidatenteam!

Begeleid onze kandidaat-Kamerleden en ga voorop in hun campagne.

Doe mee
BartvanBruggen @bartvanbruggen

Dat ging dus over Maarten van Rossem: http://t.co/zPtKAEFR

BartvanBruggen @bartvanbruggen

Dat ging dus over Maarten van Rossem: http://t.co/zPtKAEFR

BartvanBruggen @bartvanbruggen

Historicus van het jaar omdat je bij een voetbalprogramma aanschuift en de cabaretier uithangt. Waar gaat dat heen? #manmanman