Over mij

De PvdA is voor mij de partij die ervoor staat dat rechten van mensen gelijk zijn, ongeacht hun seksuele geaardheid of achtergrond. Met al onze verschillen is het nodig om voor gelijkheid in diversiteit te strijden. Mensen maken het verschil en de PvdA helpt mensen zichzelf te helpen. Daarnaast hecht ik veel belang aan een toekomst voor onze jongeren. Werk is hierbij onmisbaar! In onze samenleving kunnen we, eerlijk en open, resultaten boeken met respect voor regels en eigen identiteit. Daar wil ik mij blijvend voor blijven inzetten, zowel binnen als buiten de Tweede Kamer.

Van maart 2010 tot september 2012 was ik raadslid in Lansingerland, sinds september 2012 ben ik lid van de PvdA fractie in de Tweede Kamer. Mijn uitgebreide portefeuille omvat: ICT bij de overheid, Overheidsdienstverlening, TeleCommunicatie, Privacy en Auteursrecht. Daarnaast ben ik bestuurslid in het PvdA Roze Netwerk, de werkgroep informatiesamenleving en lid van de Benelux Interparlementaire Essemblee.

 

Alle berichten van Astrid Oosenbrug

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
AstridOosenbrug @astridoosenbrug

‘De dood van Anne Faber was mijn zwartste scenario’ https://t.co/CDGCLrJiJo

AstridOosenbrug @astridoosenbrug

Actrice Maryam Hassouni: ‘Je kunt heel goed depressief en krachtig tegelijk zijn’ https://t.co/wPmWBELWLu via @volkskrant #herkenbaar

AstridOosenbrug @astridoosenbrug

Geweldig om vandaag ook nieuwe politici te ontmoeten die op durven staan, dank @TransNetNL voor de inspiratie, kracht en diversiteit ❤️🌈 https://t.co/SmmFpTuizH