Over mij

De PvdA is voor mij de partij die ervoor staat dat rechten van mensen gelijk zijn, ongeacht hun seksuele geaardheid of achtergrond. Met al onze verschillen is het nodig om voor gelijkheid in diversiteit te strijden. Mensen maken het verschil en de PvdA helpt mensen zichzelf te helpen. Daarnaast hecht ik veel belang aan een toekomst voor onze jongeren. Werk is hierbij onmisbaar! In onze samenleving kunnen we, eerlijk en open, resultaten boeken met respect voor regels en eigen identiteit. Daar wil ik mij blijvend voor blijven inzetten, zowel binnen als buiten de Tweede Kamer.

Van maart 2010 tot september 2012 was ik raadslid in Lansingerland, sinds september 2012 ben ik lid van de PvdA fractie in de Tweede Kamer. Mijn uitgebreide portefeuille omvat: ICT bij de overheid, Overheidsdienstverlening, TeleCommunicatie, Privacy en Auteursrecht. Daarnaast ben ik bestuurslid in het PvdA Roze Netwerk, de werkgroep informatiesamenleving en lid van de Benelux Interparlementaire Essemblee.

 

Portefeuilles

ICT en Privacy

Standpunten

Alle berichten van Astrid Oosenbrug
spreker aanvragen

PvdA politicus uitnodigen?

Onze politici komen graag langs. Voor een goede afhandeling is het van belang dat we de aanvraag minimaal drie weken voor aanvang van de bijeenkomst ontvangen hebben.

Spreker aanvragen
AstridOosenbrug @astridoosenbrug

RTV Lansingerland Aspirant Kamerleden schuiven voor de eerste keer aan bij Kiezerscafé & Co – RTV Lansingerland https://t.co/ozy2HDn203

AstridOosenbrug @astridoosenbrug

Ik speel Kamergotchi en ik moet voor Kees zorgen. #zml kamergotchi.nl #omg ik kan niks beloven… https://t.co/qMg5IwmKyS

AstridOosenbrug @astridoosenbrug

Anouk Vos @WomenInCyber genomineerd voor Verschilmaker van 2017 https://t.co/xcXXo6yLjx #TeamAnouk