Anna van den Boogaard
Samen vooruit
44Kandidaat Tweede Kamerlid

Anna van den Boogaard

Samen vooruit

Over mij

"Ik wil mij inzetten voor alle mensen die om wat voor reden aan de zijlijn staan."

Mijn naam is Anna van den Boogaard (37 jaar) en sinds 2010 ben ik raadslid in Leiden. In de Leidse raad ben ik woordvoerder Werk & Inkomen en Financiƫn en zet ik mij in voor een ruim minimabeleid, een toegankelijke bijstand, betere en innovatieve schuldhulpverlening en werk. Dit is juist ook belangrijk voor mensen met een arbeidsbeperking!

Daarnaast werk ik voor Stichting Lezen & Schrijven en zet ik mij in om laaggeletterdheid in Nederland te bestrijden. In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen die aan de zijlijn staan omdat zij moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Zij kunnen hierdoor niet volwaardig meedoen in de samenleving.

Tegelijkertijd wordt de samenleving steeds ingewikkelder en individualistischer. We verwachten steeds meer van mensen en de kloof tussen hen die meekunnen en hen die achterblijven wordt steeds groter. Het is lastig om hulp te vinden of mee te gaan in de digitale revolutie als je de website met informatie niet kan lezen, een betere baan is lastig te vinden als je geen sollicitatiebrief kan schrijven.

Voor deze mensen en voor alle mensen die om wat voor reden aan de zijlijn staan wil ik mij blijven inzetten. Ik hoop dit voor hen en voor u vanuit de Tweede Kamer te mogen doen!

AnnavdBoogaard @annavdboogaard

Super leuk om te doen! #taalvrijwilliger https://t.co/CTj5SnTnLZ

AnnavdBoogaard @annavdboogaard

Dus onderhandelaars van coalitieakkoorden: neem de aanpak van laaggeletterdheid in uw gemeente mee in de afspraken! https://t.co/BKDEhAvB0h

AnnavdBoogaard @annavdboogaard

Wij staan op! Gelijke kansen op de arbeidsmarkt https://t.co/mGm4PHPzTp