Anna-Lena Hedin-Penninx
Zeker zijn
40Kandidaat Tweede Kamerlid

Anna-Lena Hedin-Penninx

Zeker zijn

Over mij

"Politiek werkt naar mijn idee alleen als je de kennis van ervaringsdeskundigen benut."

Mijn naam is Anna-Lena Hedin-Penninx, ben getrouwd, heb drie kinderen en ben inmiddels ruim 11 jaar actief in de politiek. Op 12 juni 1978 geboren in Zweden, opgegroeid op een agrarisch bedrijf in de Achterhoek. Hier heb ik geleerd om aan te pakken en door te zetten.

Politiek werkt naar mijn idee alleen als je de kennis van zogeheten ervaringsdeskundigen benut. Je hoort bijvoorbeeld in de jeugdzorg nog te vaak dat veel heftige problemen bij jongeren en ouders voorkomen hadden kunnen worden als er beter naar ze geluisterd was en als signalen eerder waren opgepikt. Daarom vind ik het belangrijk dat hulpverleners (binnen de zorg en het onderwijs) meer tijd en ruimte krijgen om samen met de betrokkenen aan echte oplossingen te werken.

Verder kan de overheid nog veel leren van sociale en groene ondernemers. Zij zorgen voor duurzame werkgelegenheid. Ondernemers die hun bedrijfsvoering zo inrichten dat de arbeidsmarkt uiteindelijk geen afstand meer heeft tot mensen. Ondernemers die laten zien dat ondernemen ook samen kan gaan met zorg voor landschap en milieu. Samen meer banen creëren die goed zijn voor mens, natuur en economie. Daar wil ik graag in Den Haag mee aan de slag.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Benny Vonk: de held van Anna-Lena

Benny Vonk heeft Streetball Lichtenberg opgezet om op een sportieve manier overlast van hangjeugd te verminderen. Dit is gelukt, en ook wijkbewoners sluiten inmiddels aan. Daarom is hij de held van Anna-Lena.

Lees zijn verhaal
AnnaLenaPx @annalenapx

Basisschoolleerlingen aan de slag met duurzaamheid en techniek. Mooi project! https://t.co/wT7tgV5oHm

AnnaLenaPx @annalenapx

‘Vlees eten is echt niet iedere dag nodig. Nu menen we dat we allemaal een groot stuk moeten eten iedere dag. Beter wat minder en traceerbaar vlees. Weet welke koe je eet’ Prima tip van de vakman. https://t.co/YkfmiKdiyq

AnnaLenaPx @annalenapx

‘Maak vlees duurder en groenten goedkoper. Goed voor milieu, dieren én volksgezondheid’ https://t.co/1lLVHlzDaM