Anita Engbers
Samen vooruit
60Kandidaat Tweede Kamerlid

Anita Engbers

Samen vooruit

Over mij

"Als Kamerlid wil ik de regering continu herinneren aan haar opdracht om te zorgen voor voldoende woningen overal in Nederland."

Nog te vaak staan woningzoekenden veel te lang op een wachtlijst. Terwijl woningnood geen natuurverschijnsel is, maar iets waar we iets aan kunnen doen. Als gekozen volksvertegenwoordigers kunnen we een verschil maken.

In 2012 heb ik de landelijke Werkgroep Huurders van de PvdA opgericht. Ik heb bereikt dat de woningnood en de betaalbaarheid weer bovenaan staan in ons verkiezingsprogramma. En nu wil ik de Tweede Kamer in want ook daar moet het echt anders. Als Kamerlid wil ik de regering continu herinneren aan haar opdracht om te zorgen voor voldoende woningen overal in Nederland. Huurders zien in hun portemonnee dat het huurbeleid niet klopt. Den Haag moet om. De huren moeten omlaag en het bouwen goedkoper zodat wonen weer betaalbaar wordt.

Ik wil nieuwe afspraken met Europa zodat middeninkomens weer kunnen huren van corporaties. We houden daarmee automatisch de gemengde wijken waar we trots op zijn. Veel huurders hebben een slecht geïsoleerd huis en een te hoge gasrekening. Daarom wil ik dat huurwoningen sneller geïsoleerd worden. Iedereen heeft behoefte aan een vast verblijfadres. Dat geldt ook voor mensen aan de onderkant van de woningmarkt. Daar is juist meer huurbescherming nodig in plaats van minder. Huurders willen meebeslissen over hun woning en hun buurt. Als mondige huurder heb ik praktijkervaring en help ik graag daaraan mee.

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma
AnitaEngbers @anitaengbers

No mistake, this is Gouda. 🧀 https://t.co/A360AA6BPb

AnitaEngbers @anitaengbers

De maximaal redelijke huur heet niet voor niets zo. Daarboven is sprake van woekerhuur. Neoliberalen noemen dat vrije sector.

AnitaEngbers @anitaengbers

Wat mij dan toch verbaast: iedere wethouder sociale zaken kon al lang voor @jessefrederik weten dat de schuldhulpverlening rammelt.