Over mij

Als jongste van een Gronings arbeidersgezin van negen kinderen heb ik enorm veel geluk gehad. Uiteraard omdat ik er zonder dat grote gezin niet was geweest. Maar mijn familie heeft mij ook mede gevormd tot wat ik ben. Het was handen uit de mouwen, er zijn voor elkaar en eruit halen wat erin zit.

Ik heb als kind, tiener, student, werkende en ouder keer op keer ervaren hoe krachtig onze Nederlandse verzorgingsstaat is. Hoe belangrijk leraren, voetbaltrainers, buurtwerkers en huisartsen zijn; mensen die zich dagelijks inzetten voor de publieke zaak. En dat het noodzakelijk én mogelijk is dat niemand buiten de boot valt. Het is de opgave en de verdienste van de sociaaldemocratie, van de Partij van de Arbeid, mijn partij.

Er is nog een hoop te doen. Ik probeer hier aan bij te dragen in mijn dagelijkse werk als bestuurder van het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Door mij in te zetten voor mijn buurt, mijn club, mijn stad en provincie. Als lid van de Eerste Kamer, waar ik woordvoerder Financiën, Economische Zaken en Europa ben. En als voorzitter van het Beneluxparlement, omdat samenwerken krachtig maakt en solidariteit geen grenzen kent.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie, Ontwikkelingssamenwerking en Pensioenen

Alle berichten van André Postema

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
postematweet @postematweet

Lees- en luistervoer voor in de trein naar Den Haag vandaag: Hé #klimaatspijbelaars, jullie protest heeft zin! https://t.co/4cmvYzZfN0

postematweet @postematweet

Nieuwe wet op kansspelen is geen gokje waard. Blog van Eerste Kamerlid @postematweet. https://t.co/ASZzIWTyvk

postematweet @postematweet

Kabinet komt wel met superdure plannen om de pensioenen individueler te maken, maar niet om de collectiviteit te versterken en er voor te zorgen dat de dreigende kortingen voor het #ABP, #PGGM en #PMT van de baan zijn. https://t.co/WRgDcFxiuw #FD #Pensioenen

Berichten