Over mij

Als jongste van een Gronings arbeidersgezin van negen kinderen heb ik enorm veel geluk gehad. Uiteraard omdat ik er zonder dat grote gezin niet was geweest. Maar mijn familie heeft mij ook mede gevormd tot wat ik ben. Het was handen uit de mouwen, er zijn voor elkaar en eruit halen wat erin zit.

Ik heb als kind, tiener, student, werkende en ouder keer op keer ervaren hoe krachtig onze Nederlandse verzorgingsstaat is. Hoe belangrijk leraren, voetbaltrainers, buurtwerkers en huisartsen zijn; mensen die zich dagelijks inzetten voor de publieke zaak. En dat het noodzakelijk én mogelijk is dat niemand buiten de boot valt. Het is de opgave en de verdienste van de sociaaldemocratie, van de Partij van de Arbeid, mijn partij.

Er is nog een hoop te doen. Ik probeer hier aan bij te dragen in mijn dagelijkse werk als bestuurder van het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Door mij in te zetten voor mijn buurt, mijn club, mijn stad en provincie. Als lid van de Eerste Kamer, waar ik woordvoerder Financiën, Economische Zaken en Europa ben. En als voorzitter van het Beneluxparlement, omdat samenwerken krachtig maakt en solidariteit geen grenzen kent.

Portefeuilles

Financiën, Economische Zaken en Europa

Alle berichten van André Postema
word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
postematweet @postematweet

Kijk, de onderhandelingen zijn heropend. Nu doorpakken op de schadelijke btw-verhoging en de korting op het onderderwijs. “VVD-senatoren open voor alternatief afschaffing dividendbelasting.” https://t.co/IY4JYONasF #FD

postematweet @postematweet

Vandaag de Financiële Beschouwingen in de Eerste Kamer, het gaat ergens over https://t.co/KTZAVsVAJw

postematweet @postematweet

Lees de Co-blog van Lieke Bastiaens en André Postema over onderwijsontwikkeling: Samen in de ‘IOO-stand’ · Stichting LVO https://t.co/qtbfx3caqG