Over mij

Als jongste van een Gronings arbeidersgezin van negen kinderen heb ik enorm veel geluk gehad. Uiteraard omdat ik er zonder dat grote gezin niet was geweest. Maar mijn familie heeft mij ook mede gevormd tot wat ik ben. Het was handen uit de mouwen, er zijn voor elkaar en eruit halen wat erin zit.

Ik heb als kind, tiener, student, werkende en ouder keer op keer ervaren hoe krachtig onze Nederlandse verzorgingsstaat is. Hoe belangrijk leraren, voetbaltrainers, buurtwerkers en huisartsen zijn; mensen die zich dagelijks inzetten voor de publieke zaak. En dat het noodzakelijk én mogelijk is dat niemand buiten de boot valt. Het is de opgave en de verdienste van de sociaaldemocratie, van de Partij van de Arbeid, mijn partij.

Er is nog een hoop te doen. Ik probeer hier aan bij te dragen in mijn dagelijkse werk als bestuurder van het Limburgs Voortgezet Onderwijs. Door mij in te zetten voor mijn buurt, mijn club, mijn stad en provincie. Als lid van de Eerste Kamer, waar ik woordvoerder Financiën, Economische Zaken en Europa ben. En als voorzitter van het Beneluxparlement, omdat samenwerken krachtig maakt en solidariteit geen grenzen kent.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie, Ontwikkelingssamenwerking en Pensioenen

Alle berichten van André Postema

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid
postematweet @postematweet

Kom op met die Zuiderzeelijn. https://t.co/wPlucf7YTZ & Politiek #FD #Bestuur Van Amsterdam naar Groningen in een uur, waar wachten we nog op! En de kosten à drie miljard? Dat is nog geen procent van wat de afgelopen 60 jaar met het Groningse gas is verdiend.

postematweet @postematweet

Aandeelhouder niet langer op eerste plaats bij Amerikaanse bedrijven, aldus de CEO’s van onder andere Amazon, Apple, Coca-Cola, General Motors, Procter & Gamble en zelfs Goldman Sachs. Belangrijk dat ook de (institutionele) beleggers volgen. https://t.co/JLDwjcvemz #FD #Bestuur

postematweet @postematweet

Bijzonder dat de #ACM de groep #zzp-ers die feitelijk #schijnzelfstandige zijn wil toestaan om prijsafspraken te maken. In dat geval zijn het namelijk geen gewoon werknemers. ACM moet markten en mensen beschermen, dit doe je niet door er een rommeltje van te maken.

Berichten