Amma Asante
Samen vooruit
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Samen vooruit

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Gisteren leerde ik dat in Nigeria gay-vriendelijke gemeenschappen waren en hoe dat teniet werd gedaan door het kolonialisme. Het werk van Tyna Adebowale vertelt dit. Als je tijd hebt ga de tentoonstelling Free Radicals zien. Bij het CBK Zuid-Oost. Echt indrukwekkend. https://t.co/7m7EHdGgao

Amma_Asante @amma_asante

Voor het eerst een positieve ervaring bij scholenbezoek. De locatie, het gebouw, docenten leerlingen, manier waarop ze onderwijzen, keuzevakken: alles voelde goed. Gek genoeg vond m’n dochter dat ook. Vanaf vandaag heeft ze een nieuwe nr. 1 op haar lijst 😅. Nog 6 te gaan.

Amma_Asante @amma_asante

Vanmiddag de tentoonstelling bezocht. Indrukwekkend, vooral het werk van Ephrem Solomon Tegegn uit Ethiopië vond ik prachtig #CBKZuidoost https://t.co/dvvRZuoCkH

Berichten