Amma Asante
Zeker zijn
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Zeker zijn

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Slikken, schouders ophalen of meelachen. Voorbeelden van zelfvernietigende strategieën om te dealen met racisme. Gelukkig gaan steeds meer mensen over op andere manieren zoals jezelf uitspreken, het gesprek aangaan en in verzet komen. Het vreet energie maar noodzakelijk.

Amma_Asante @amma_asante

Ik ben weer thuis na een geanimeerd, openhartig en mooi gesprek met 15 jongeren in de leeftijd van 14 tot 24 in Amsterdam Zuid-Oost. We spraken over hun leven, school, werk, vrije tijd, heersende jeugdcultuur, invloed van sociale media, rapmuziek, geweld en criminaliteit. Ik ben

Amma_Asante @amma_asante

Uit het hart gegrepen. Dank je wel Clarice. Tot morgen trouwens 😘 https://t.co/HWdbLPV40o

Berichten