Samen vooruit

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Portefeuilles

Hoger onderwijs en wetenschap

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Sluit je aan!

Samen vooruit.

Word lid
Amma_Asante @amma_asante

Student, 21 jr zei laatst: in Marokko ben ik de Nederlander. In Nederland de Marokkaan. Ik ben opgehouden erbij te… https://t.co/GzMi4Yi3Y5

Amma_Asante @amma_asante

❤️❤️❤️❤️ https://t.co/sA1pXMtX6a

Amma_Asante @amma_asante

Dat vragen velen zich af…. https://t.co/Sog488pyEx

Gerelateerde berichten