Amma Asante
Zeker zijn
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Zeker zijn

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Het enige wat we soms in het leven moeten doen is onze rechten kennen en leren (terug) te vechten: een werknemer in vaste dienst, interimmer, werd in tweede week van Corona-crisis door werkgever gebeld met vraag om te gaan werken. De opvang was echter gesloten en alleen open voor

Amma_Asante @amma_asante

Serieus, bewolkt en regen? Ik heb zojuist allemaal leuke kussentjes, potjes en plantjes gehaald voor in de tuin, in mijn zomerjurk nog wel. We wilden zelfs barbecuen vanavond. Of zijn we te enthousiast? Sorry. Deze zeurtweet moest er echt uit.

Amma_Asante @amma_asante

“We gaan allemaal dood. Het Corona-virus komt ons halen. Alleen maar omdat ik zwart ben he?!” Gilt de puber dramatisch op de gang. Ik: lieverd het is 12 uur op de eerste maandag van de maand. “Mam, dat weet ik ook wel. Dacht je dat ik zo dom was?” Pffff, puberhumor.