Amma Asante
Zeker zijn
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Zeker zijn

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Amma_Asante @amma_asante

Je sluit net een congres af over schulden. Je hoort de verhalen van hulpverleners en mensen met schulden. Hoe hard Corona heeft toegeslagen. Stress, ruzies, een vader die z’n zoon al 1,5 jaar niet heeft gezien en dan lees je dit 😡 https://t.co/5oxDMmSGcH

Amma_Asante @amma_asante

Trump betaalde amper belasting. Duh! Vermogend en met de beste adviseurs en advocaten. Om gebruikmakend van de mazen in de wet nog meer rijkdom te vergaren en zo min mogelijk belasting te betalen. Hij is niet de enige. Dit is de de succesformule van de 1% onder ons. https://t.co/jScHJi6RVe

Amma_Asante @amma_asante

Je let even niet op en er woedt op Twitter een gesprek over abortus. Lieve mensen waarom? Het is 2020. Dat gesprek hebben we al lang afgesloten. Vrouwen bepalen zelf wat ze doen met hun lichaam. Waar ik het wel over zou willen hebben anno 2020 is gendergelijkheid.