Amma Asante
Samen vooruit
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Samen vooruit

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Jongeren verlaten massaal Facebook omdat oude vrouwen als ik er op zitten. Vervolgens vragen ze of ze je mogen volgen op Instagram. Vriendinnen van mijn dochter. Ze zijn 11. 11!!!

Amma_Asante @amma_asante

Vanmiddag spreek ik op n seminar over hoe ik als vrouw van niet- westerse afkomst mn plek heb gevonden in de Nederlandse samenleving. Lezing is getiteld: ‘wat de boer niet kent dat vreet ie niet dus zorg dat de boer je leert kennen!’ Toen bedacht ik me dat het in het Engels moet.

Amma_Asante @amma_asante

Het CBK maakt een buitententoonstelling over het meest bijzondere stadsdeel van Nederland. Hier groeide ik op. Heel bijzonder. Wel komen kijken allemaal. Ik heb gehoord dat je schaafijs krijgt. Gratis. https://t.co/ykLjoNufQe

Berichten