Amma Asante
Zeker zijn
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Zeker zijn

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Pfff alles gelezen en beantwoord. Sommigen geblokt. Het viel best mee. Ik wou dat ik met iedereen uitvoerig in gesprek kon maar het lukt helaas niet. Vooral met de mensen die zo hatelijk reageren. Je bent toch benieuwd wat er achter zit. Althans ik wel.

Amma_Asante @amma_asante

Terwijl sommigen anoniem en driftig op zolder haatberichten zaten te tikken. Onze traktatie is af. Het einde van een traditie is in zicht. Met veel geluk mag ik volgend jaar ook nog #koekjesmonster https://t.co/Fi5TZVEMH0

Amma_Asante @amma_asante

“Je mag tegenwoordig ook niets meer zeggen” Hoe lang praten we ook al weer over de “drama van de multiculturele samenleving” en dat dit de schuld is van moslims, migranten en vluchtelingen?