Amma Asante
Samen vooruit
36Kandidaat Tweede Kamerlid

Amma Asante

Samen vooruit

Over mij

"Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders."

In mijn gezin ging ik als eerste studeren. Ik weet nog hoe onzeker ik was en hoe zoekende ik was in het begin.  Die onzekerheid kwam vooral doordat ik op de lagere school ondanks een Havo-VWO advies, te horen had gekregen dat ik beter Mavo kon gaan doen. Mijn vader werkte in een fabriek en mijn moeder was kamermeisje. Studeren aan de hogeschool of universiteit zou voor mij daarom onhaalbaar zijn volgens mijn leerkrachten.

Als woordvoerder Hoger Onderwijs zet ik mij nu in voor een onderwijssysteem dat vertrekt vanuit jouw talenten en niet vanuit het opleidingsniveau of achtergrond van jouw ouders.

Helaas is dit nog niet de praktijk die we anno 2016 nog tegen komen in Nederland. Dit is dan ook niet alleen wat mij nu drijft in de Tweede Kamer, maar ook straks.

Gelijke kansen voor kinderen en goed onderwijs

Iedereen verdient gelijke kansen om iets van zijn of haar leven te maken. Het mag niet uitmaken waar je vandaan komt, waar je woont, of je ouders rijk of arm zijn. Die gelijke start begint met goed onderwijs.

Lees meer

Onze resultaten

Goed onderwijs. Voor de PvdA in ieder geval dat iedereen een gelijke kans heeft om zijn of haar eigen talenten maximaal te ontwikkelen. Dit hebben we daar de afgelopen vier jaar aan gedaan.

Lees verder
Amma_Asante @amma_asante

Lieve Haarlemmermeerders wij mogen morgen naar de stembus. Laten we massaal gaan stemmen. Ik ga iig stemmen op een vrouw op de PvdA lijst. Een vrouw met ervaring en een groot sociaal hart. Ik gun haar een zetel in de raad. Wie dat is: @FinekeEveleens

Amma_Asante @amma_asante

Niet is teleurstellender om teleurgesteld naar bed te gaan na 0-2 en de volgende ochtend te horen dat het een sensationele wedstrijd werd die eindigde in 2-2. Dan ben je pas teleurgesteld 😢 https://t.co/KtbT4cO86J

Amma_Asante @amma_asante

“Mama ik weet dat Sinterklaas niet bestaat maar ik zet toch mijn schoen. Hint: ik wil paardrijspullen.” Mijn dochter helpt mij vanmorgen om te realiseren dat het een kinderfeest is.

Berichten