Albert de Vries
Samen vooruit
29Kandidaat Tweede Kamerlid

Albert de Vries

Samen vooruit

Over mij

"Ik zet me in voor mensen voor wie niet alles van zelf gaat in het leven."

Ik zet me in voor mensen voor wie niet alles van zelf gaat in het leven. Voor een inclusieve samenleving waarin alle mensen naar vermogen mee kunnen doen. En voor gelijke kansen voor iedereen. Of je nu in Amsterdam, Dokkum of Sluis woont. Ik ben nu het Kamerlid dat knokt tegen de focus op de Randstad en opkomt voor de belangen van de mensen die aan de randen van ons land wonen. Ik zet me in om te zorgen dat wonen betaalbaar blijft en dat er voor elk huishouden een passende woning beschikbaar is of komt. Dat wil ik de komende periode weer doen.

Zorgen dat ook als je ondersteuning of zorg nodig hebt je niet apart wordt gezet in een grote instelling maar je  in je eigen buurt of dorp kan blijven wonen, de regie over je eigen leven kan blijven voeren en naar vermogen mee kan blijven doen. Bouwregels gaan nu nog over techniek. Ik wil dat ze zekerheid gaan bieden aan gebruikers van gebouwen over veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid en dat men waar krijgt voor zijn geld.

Onze resultaten

Een goed en betaalbaar huis in een leuke wijk. Als het aan de PvdA ligt, is dat voor iedereen mogelijk. We hebben ons ingezet voor een goede en eerlijke woningmarkt, met genoeg sociale woningen voor mensen met een lager inkomen.

Lees verder

Fatsoenlijke woningen en veilige buurten

We willen meer woningen, betaalbare woningen en meer zeggenschap voor bewoners.

Lees onze plannen
albvri @albvri

Mooi te zien dat Henk mijn strijd voortzet https://t.co/9HhumHHChr

albvri @albvri

Mooi dat @diederiksamsom als voorzitter klimaattafel gebouwde omgeving met een vergelijkbaar verhaal komt zoals door NRP @Spaarhetklimaat is bepleit: zorg dat we allemaal kunnen beginnen met besparen en zo een comfortabel en gezonder huis krijgen zonder lastenverzwaring. https://t.co/anB4z5PNUY

albvri @albvri

In plaats van haast te maken, wisten Rutte II en III keer op keer géén maatregelen te nemen om aan Urgenda uitspraak te voldoen. CO2 reductie loopt hopeloos achter. https://t.co/637yIBaMvC https://t.co/auiFhtlh7S

Berichten