Albert de Vries
Samen vooruit
29Kandidaat Tweede Kamerlid

Albert de Vries

Samen vooruit

Over mij

"Ik zet me in voor mensen voor wie niet alles van zelf gaat in het leven."

Ik zet me in voor mensen voor wie niet alles van zelf gaat in het leven. Voor een inclusieve samenleving waarin alle mensen naar vermogen mee kunnen doen. En voor gelijke kansen voor iedereen. Of je nu in Amsterdam, Dokkum of Sluis woont. Ik ben nu het Kamerlid dat knokt tegen de focus op de Randstad en opkomt voor de belangen van de mensen die aan de randen van ons land wonen. Ik zet me in om te zorgen dat wonen betaalbaar blijft en dat er voor elk huishouden een passende woning beschikbaar is of komt. Dat wil ik de komende periode weer doen.

Zorgen dat ook als je ondersteuning of zorg nodig hebt je niet apart wordt gezet in een grote instelling maar je  in je eigen buurt of dorp kan blijven wonen, de regie over je eigen leven kan blijven voeren en naar vermogen mee kan blijven doen. Bouwregels gaan nu nog over techniek. Ik wil dat ze zekerheid gaan bieden aan gebruikers van gebouwen over veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid en energiezuinigheid en dat men waar krijgt voor zijn geld.

Onze resultaten

Een goed en betaalbaar huis in een leuke wijk. Als het aan de PvdA ligt, is dat voor iedereen mogelijk. We hebben ons ingezet voor een goede en eerlijke woningmarkt, met genoeg sociale woningen voor mensen met een lager inkomen.

Lees verder

Fatsoenlijke woningen en veilige buurten

We willen meer woningen, betaalbare woningen en meer zeggenschap voor bewoners.

Lees onze plannen
albvri @albvri

Mensen die belangstelling hebben om zorgondernemer te worden volgens de Driestroom-formule in zuid-west NL kunnen zich melden ! Ook bestaande initiatieven en zorgaanbieders kunnen zich melden voor vormen van samenwerking. https://t.co/LCMbo4Wzo3

albvri @albvri

Klimaatakkoord voor gebouwde omgeving goede eerste stap ! Lees onze reactie: https://t.co/Hsm3J2qBfA

albvri @albvri

Energietransitie: De aanpak van woningen/gebouwen gaat veel te langzaam, we zijn het suffertje van Europa bij het opwekken van hernieuwbare energie en de lasten van de operatie worden niet eerlijk verdeeld. https://t.co/vZUH3Dy9mC

Berichten