Zij aan zij met de stakende docenten

Zij aan zij met de stakende docenten

Foto Shutterstock

Door Kirsten van den Hul op 27 juni 2017 Delen  

Docenten verdienen onze steun en waardering

Vandaag staken de basisschoolleraren. Om te laten zien dat het menens is. Ze willen een hoger salaris en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. De PvdA steunt de leraren hierin. Want elke dag voor de klas staan om onze kinderen les te geven is niet zomaar iets. Dat is hard werken en daarvoor verdienen leraren steun en waardering.

Bij de komende begroting knokken we voor een hoger salaris voor de basisschooldocenten

Teveel leraren moeten op hun tenen lopen. Omdat lesgeven hard werken is, maar leraren vaak daarnaast nog zoveel andere taken hebben dat ze in hun vrije tijd aan de slag moeten. Een burn-out ligt daardoor op de loer. Bovendien staat het salaris van basisschooldocenten niet in verhouding tot het werk dat ze doen. Er moet dus echt iets veranderen.

De inzet van de PvdA is en blijft  helder. In de huidige begroting is nog geen geld, maar bij de komende begroting knokken we voor een hoger salaris voor de basisschooldocenten. Vandaag staan we dan ook zij aan zij met de stakende docenten.  Om te laten zien dat we hen steunen in hun strijd voor een hoger salaris en lagere werkdruk. En om onze waardering te laten zien voor het belangrijke werk dat zij doen.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.