Zeker zijn dat ieder kind mee kan doen

Zeker zijn dat ieder kind mee kan doen

Foto Shutterstock / Cloud Mine Amsterdam

Door Gijs van Dijk op 8 februari 2018 Delen  

Geen schoolreisje, geen sport of muziekles of je verjaardag niet kunnen vieren. Ruim één op de negen kinderen groeit op in armoede. Dat betekent dat deze kinderen niet mee kunnen doen, ze hun talenten niet kunnen ontplooien en ze niet het maximale van hun leven kunnen maken. Dat is een probleem van ons allemaal.

Voor deze kinderen is door oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Daarvan kunnen ze voetballen, op schoolreisje gaan of krijgen ze een warme jas. Nu weigert een aantal gemeenten dit geld te besteden aan deze kinderen. Dat is te idioot voor woorden! Dit geld is voor kinderen in armoede en daar moet het ook naar toe. Als kind moet je zeker zijn dat je mee kunt doen.

Voor deze kinderen is door oud-staatssecretaris Jetta Klijnsma jaarlijks 100 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Gelukkig zijn er ook steden waar dit geld wel aan kinderen wordt uitgeven. In Den Haag, Leeuwarden, Apeldoorn, Heerenveen en Veendam kunnen alle kinderen sporten, hun verjaardag vieren of goede schoenen krijgen. Daar is dit geld ook voor bedoeld.

Vandaag roep ik de nieuwe staatssecretaris Van Ark op om dit geld ook echt bij alle kinderen in armoede terecht te laten komen.

Vandaag roep ik de nieuwe staatssecretaris Van Ark daarom op om dit geld ook echt bij alle kinderen in armoede terecht te laten komen. Alle gemeenten in Nederland moeten dit geld aan kinderen in armoede besteden.

Help jij mee door te controleren of dit geld in jouw gemeenten ook echt aan kinderen in armoede wordt besteed? Vraag de lokale politiek of en hoe de gemeente het geld inzet om kinderen te helpen. Laat de lokale politiek zich in de verkiezingscampagne uitspreken om dit geld ook echt aan kinderen in armoede te besteden.

Wordt in jouw gemeente het geld voor bestrijding van kinderarmoede goed besteed?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid