Yasemin Cegerek in het kort

Yasemin Cegerek in het kort

Op dit moment ben ik Statenlid voor de Partij van de Arbeid in Gelderland. Dit is mijn tweede periode in de Provinciale Staten van Gelderland. Ik ben over verschillende onderwerpen de woordvoerder geweest, onder andere over economische zaken, arbeidsmarktbeleid, mobiliteit (wegen en openbaar vervoer), recreatie en toerisme en milieu. Naast mijn politieke werkzaamheden heb ik onder andere werkervaring als afdelingshoofd bij een milieu adviesbureau. Ook ben ik lid van de Euregioraad en zit ik in het bestuur van de Stichting Vrienden van Oikos.

Op 12 september 2012 zijn er landelijke verkiezingen. Ik sta als kandidaat nummer 44 op de lijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.

Ik wil als Tweede Kamerlid de brug zijn tussen oost en west. Geboren in Apeldoorn, als dochter van Turkse ouders, werd ik al jong politiek actief vanuit de sterke overtuiging dat er in Nederland een plek moet zijn voor iedereen. Ik studeerde bestuurskunde, kwam op mijn 24e in de gemeenteraad en ben sinds 2007 Statenlid in Gelderland.

Sindsdien strijd ik voor een oud ideaal: spreiding van kennis, macht en inkomen.

Ik wil dat er in Nederland gelijke kansen zijn voor iedereen, ongeacht geloof, kleur, geslacht of afkomst. Dat dat niet vanzelfsprekend is, hebben we in de kille jaren van het kabinet-Rutte gezien. Een kabinet dat de economische crisis verdiepte en Nederland in een morele crisis stortte. Het is tijd voor verandering. Het is tijd om de kracht van alle inwoners te gebruiken.

Alleen zo komt Nederland uit de crisis. Niet door marktwerking, maar door samenwerking.

Delen: