Who run the world?

Who run the world?

Door Kirsten van den Hul op 11 oktober 2017 Delen  

Vandaag is het Wereldmeisjesdag.

Over de hele wereld namen vandaag meisjes het roer tijdelijk over in het kader van de actie #girlstakeover om aandacht te vragen voor gelijke rechten en kansen van meisjes.

En dat is helaas nog steeds hard nodig.

En dat is helaas nog steeds hard nodig. Miljoenen meisjes wereldwijd gaan niet naar school, worden uitgehuwelijkt, hebben geen goede toegang tot zorg, schoon water of sanitaire voorzieningen, of lopen risico slachtoffer te worden van (seksueel) geweld.
Een tijdje geleden heb ik daarom als Kamerlid SDG (Sustainable Development Goals)  5 geadopteerd, dat streeft naar gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen en meisjes.

Toen Girls Rights Watch mij vroeg of ik mee wilde doen aan de #girlstakeover en een meisje uit te nodigen om een dagje met mij mee te lopen in de Tweede Kamer, hoefde ik niet lang na te denken. En dus had ik vandaag bezoek van Dewy. We spraken over het belang van onderwijs voor meisjes wereldwijd, over toegang tot schoon water en wc’s, maar ook over de representatie van vrouwen in de Nederlandse politiek. Dewy gaf me ook nog een advies mee: zorg dat je genoeg specifieke data hebt om te kunnen meten wat beleid betekent voor meisjes. Dat advies neem ik graag volgende week mee naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Wil jij mij ook iets meegeven naar New York? Mail mij of reageer even via Facebook!

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.