Werkloosheid daalt verder

Werkloosheid daalt verder

Werkloosheid daalt verder
Foto Shutterstock / Creativemarc

Door Roos Vermeij op 21 januari 2016 Delen  

De werkloosheid in ons land is verder afgenomen. Voor het eerst sinds 2012 is de werkloosheid onder de 600.000 personen. Dat stemt positief. Het laat zien dat het herstel doorzet. Maar er is nog veel te doen, want nog steeds staan er te veel mensen aan de kant. Ook zij willen weer aan de slag. Voor hen blijven wij ons dag in dag uit inzetten.

Vandaag presenteerde het Centraal Bureau voor de Statistiek de jongste cijfers over de arbeidsmarkt. In de afgelopen drie maanden nam de werkloosheid met gemiddeld 7000 personen per maand af. Het aantal werkenden nam per maand met 3000 personen toe. Deze positieve cijfers hebben wij lange tijd niet gezien. Afgelopen jaar daalde de werkloosheid het sterkst in de leeftijdscategorie 25-tot 45-jarigen. Ook de daling van de jeugdwerkloosheid in de laatste drie kwartalen van 2015 stemt de PvdA tot optimisme.

Niettemin moeten we ons blijven inzetten voor die 588.000 mensen die nu nog langs de kant staan en graag aan het werk willen. Vooral mensen vanaf 50 jaar hebben langere tijd nodig om een baan te vinden. Ook de strijd tegen het verdwijnen van echte banen door werkervaringsplekken en het aanbieden van knutselcontracten door werkgevers is nog niet gestreden. De PvdA blijft daarom strijden voor meer werk en echte banen.