Werkgelegenheid staat centraal bij maatregelen Justitie

Werkgelegenheid staat centraal bij maatregelen Justitie

Door Ahmed Marcouch op 23 maart 2013 Delen  

De Partij van de Arbeid heeft er altijd bij het kabinet op aangedrongen om bij de bezuinigingen op Justitie het behoud van banen centraal te stellen. Ik ben dan ook tevreden dat het kabinet alles op alles zet om zo veel mogelijk te bezuinigen op stenen, en zo min mogelijk op mensen.

Werknemers van onze gevangenissen worden van baan naar baan begeleid, en leegstand in de gevangenissen wordt zoveel mogelijk opgevuld door, zoals in de PI Tilburg, cellen te verhuren aan België en Duitsland. In Veenhuizen en Zaanstad wordt geïnvesteerd in nieuwbouw.

Het is eerlijk en sociaal dat de werkgelegenheid centraal staat. Ook is de PvdA tevreden met het feit dat onze krimpregio’s, met name in het noorden van het land, worden ontzien. Zo blijven onder andere de gevangenissen in Veenhuizen, Ter Apel, Middelburg, Roermond en Sittard open. Het is goed dat de staatssecretaris onze oproep daartoe heeft ingewilligd.

Tot slot steunen we de extra inzet van elektronische detentie. Voor de PvdA geldt: de cel in als het moet, elektronische detentie als het kan. De PvdA ziet ook dat sommige maatregelen uiterst pijnlijk zijn. Vooral de forensische zorg en de rechtsbijstand krijgen harde klappen te verduren. We verwachten van de staatssecretaris dat hij ook hier de pijn zoveel mogelijk probeert te verzachten en oog blijft houden voor een eerlijke en sociale uitvoering.’