Werk staat voorop

Werk staat voorop

Door Hans Spekman op 13 september 2013 Delen  

Volgende week presenteert het kabinet zijn plannen voor 2014. Lodewijk Asscher en Jetta Klijnsma geven het goede voorbeeld. Ze gaan voor werk, werk, werk.

Deze week meldden onze minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma aan de Tweede Kamer dat bedrijven die werk uit lagelonenlanden terug willen halen naar Nederland steun kunnen krijgen van de overheid. Het is een mooi voorbeeld hoe dit kabinet werk maakt van het creëren van nieuwe banen.

In deze tijd van crisis en oplopende werkloosheid staat voor mij een doelstelling voorop: werk, werk, werk. We moeten alle zeilen bij zetten om schoolverlaters niet de nieuwe verloren generatie te laten worden en mensen die nu hun baan verliezen weer snel aan een nieuwe te helpen. Of het nu lokaal gebeurt, zoals in Eindhoven waar tienduizenden banen zijn teruggewonnen na het vertrek van Philips, of nationaal, werk staat voorop.

Het kabinet heeft in aanloop naar Prinsjesdag al aangekondigd naast de gedwongen bezuinigingen ook te zullen investeren. Een van die voorbeelden is de 600 miljoen euro die Asscher en Klijnsma tot hun beschikking hebben om de werkgelegenheid weer aan te jagen en die dus onder meer inzetten voor het terughalen van banen.

Maar het is nog niet genoeg, wat mij betreft. Met Prinsjesdag zullen we van meer bewindspersonen en departementen horen welke plannen zij hebben die zorgen voor nieuwe banen. Ik heb het al eerder gezegd, de werkloosheid moet zo snel mogelijk omlaag.

Delen: