Werf een lid!

Werf een lid!

Door Hans Spekman op 6 juni 2013 Delen  

De vraag komt bij journalisten steeds weer op: of ik er serieus werk van maak om met de partij meer dan 100.000 leden te halen, zoals ik beloofde bij mijn verkiezing tot voorzitter. Dan antwoord ik steevast ja, omdat ik geloof dat een sterke partij het beste gedijt bij zo veel mogelijk leden. We zijn sinds mijn aantreden al in aantal gestegen, maar we zijn er nog lang niet. Mede daarom organiseren we in juni een ledenwerfmaand.

De hele maand juni organiseren afdelingen acties om mensen te vragen om lid te worden van de Partij van de Arbeid. Aan die mensen die al jaren op ons stemmen en met ons sympathiseren, geef ik een paar argumenten om nu lid te worden: omdat je betrokken bent bij je buurt, Nederland en de wereld. Omdat je gaat voor sociale rechtvaardigheid. En omdat je een partij wilt steunen die zich daar elke dag hard voor maakt.

Dat wil toch iedereen, zul je je misschien afvragen? Ja, maar ik geloof dat wij het verschil kunnen maken. De PvdA werkt iedere dag aan een betere arbeidsmarkt en het tegengaan van doorgeslagen flexibilisering van werk. We gaan voor eerlijk delen in plaats van snelle winsten en keren ons tegen de dominantie van het efficiencydenken. Kortom, we werken iedere dag aan een betere wereld, en kunnen daarbij alle steun gebruiken. Allemaal redenen om je nu aan te melden.

De afdelingen wachten natuurlijk niet af en gaan juist deze maand van de nieuwe leden de boer op om mensen lid te maken. We hebben er als partij zelfs een kleine competitie van gemaakt. Welke afdeling weet het meeste aantal mensen aan ons te binden? Haar wacht nog een leuke beloning.

En voor die leden die mee willen doen en wel iemand in de omgeving kennen als potentieel lid: er bestaat een cadeaulidmaatschap van 12 euro voor een jaar. Leuk om weg te geven of te krijgen. Bestel hier >

Met ons verhaal kunnen we veel meer leden aan ons binden dan we nu hebben. Dat laat Spijkenisse bijvoorbeeld zien. Deze afdeling is mede dankzij actieve lokale ledenwervers in aantal in een paar jaar verdubbeld. Of Hellevoetsluis, zij groeide met een derde aan leden in één jaar. Laten wij allen het goede voorbeeld volgen.

Delen: