Wat speelt er in jouw buurt?

Wat speelt er in jouw buurt?

Door Hans Spekman op 25 januari 2013 Delen  

Zaterdag gaan we weer de straat op. Om te horen wat er leeft in de buurten. Onze Kamerleden waaieren uit over 60 dorpen en steden om daar met onze lokale vrijwilligers en politici langs de deuren te gaan. Dwars door het prachtig winterse Nederland.

Naast de specifieke problemen in straten en buurten, is er een aantal onderwerpen waarvan ik al weet dat ze tot onrust leiden. De kranten staan er vol van: het AOW-gat, hogere bijdrage voor ziektekosten, pensioenkortingen. Stuk voor stuk gevoelige punten die nog op stapel staan in de komende tijd.

Ik kan me die onrust voorstellen. Het is geen gemakkelijke tijd, voor niemand. Keuzes gemaakt door de vorige Tweede Kamer, zoals de Wet Uniformering Loonbegrip, worden nu gevoeld door veel ouderen. Wij hebben als partij de verantwoordelijkheid van kabinetsdeelname op ons genomen. Aan onze bewindspersonen en Tweede Kamerfractie is het nu om te doen wat ze kunnen om het tij te keren.

In 2014 worden sommige zaken weer rechtgezet. Bijvoorbeeld door een hogere arbeidskorting en een hogere heffingskorting. Lagere belastingen voor midden- en lage inkomens. Maar daar koop je nu geen brood van, dat snap ik heel goed.

Als PvdA moeten we daar zijn waar mensen ons het hardste nodig hebben. Juist in de moeilijke tijden waarin we nu verkeren. We kunnen het verschil maken wanneer we onze koers rood houden en we iedereen meenemen, niemand achterlaten. En als we niet van u horen, dan bellen we aan. Ook in de sneeuw.

Delen: