Voorschool voor ieder kind

Voorschool voor ieder kind

Door Kirsten van den Hul, Gijs van Dijk op 19 februari 2019 Delen  

De eerste keer met leeftijdsgenootjes een blokkentoren bouwen. In een kring een liedje voor de lunch zingen. En een professional  die je spelenderwijs helpt de taal te leren.

Dat gebeurt allemaal op de voorschool, kinderopvang en peuterspeelzaal. Een plek waar wat de PvdA betreft ieder kind vanaf 2.5 jaar voor zestien uur per week gratis welkom zou moeten zijn. Niet alleen kinderen van inburgeraars, maar alle kinderen. Wij willen namelijk dat alle kinderen samen kunnen spelen op de voorschool. Kinderen wiens ouders drukke banen hebben, kinderen met studerende ouders of kinderen waarbij er thuis simpelweg te weinig ruimte is om spelenderwijs te leren.

Wij willen dat alle kinderen samen kunnen spelen op de voorschool.

Helaas zien we onder meer in Amsterdam en Rotterdam dat steeds meer ouders ervoor kiezen om hun kinderen thuis te houden. Omdat ze het te duur vinden of omdat ze door de toegenomen bureaucratie de weg naar de toeslagen niet meer vinden. De gevolgen daarvan zijn groot. Kinderen die niet naar de voorschool gaan, kampen vaker met onderwijsachterstanden die op latere leeftijd moeilijk in te lopen zijn. Dat betekent geen eerlijke start voor de kinderen met de achterstanden, maar ook voor hun klasgenootjes en de leraar van groep 1 die zich geconfronteerd ziet met grote niveauverschillen. Daarom blijven wij ons inzetten voor een voorschool voor ieder kind. Want ieder kind moet zeker zijn van een eerlijke start.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid