Voorkom dat ouderen worden gekort

Voorkom dat ouderen worden gekort

Een onbezorgde oude dag. Dat is waar mensen na een leven lang werken behoefte aan hebben. Maar miljoenen Nederlanders dreigen komend jaar gekort te worden op hun pensioen. En dat terwijl het ontzettend goed gaat met Nederland.

Pensioenkortingen zijn nu echt onnodig en moeten voorkomen worden. Dat is een harde eis voor ons. Het kabinet moet niet het systeem, maar de mensen voorop plaatsen. Eerder dit jaar wisten vakbonden, werkgevers en het kabinet een pensioenakkoord te sluiten. Dat akkoord zorgt ervoor dat iedereen eerder kan stoppen met werken, dat er een regeling komt voor mensen met zware beroepen en dat er een nieuw pensioencontract komt met minder strenge rekenregels. Dit is een flinke verbetering voor heel veel Nederlanders en daarom steunden wij het.

Er dreigen kortingen voor miljoenen Nederlanders.

Maar terwijl dit nieuwe pensioenstelsel wordt uitgewerkt, gelden nog steeds de oude regels. En onder die regels dreigen er kortingen voor miljoenen Nederlanders. Kortingen die veel ouderen niet kunnen dragen. Want de pensioenen zijn al jarenlang niet gestegen, terwijl door het kabinetsbeleid de dagelijkse boodschappen en de energiekosten wel duurder zijn geworden. Veel ouderen maken zich zorgen hoe ze de eindjes nog aan elkaar kunnen knopen. Dat is niet eerlijk en niet nodig.

Om het pensioenakkoord te laten slagen is nu rust nodig.

Minister Koolmees heeft de mogelijkheid om – in afwachting van het nieuwe systeem – deze kortingen in de ijskast te zetten. Voor ons is dat een harde eis. Om het pensioenakkoord te laten slagen is nu rust nodig. Zodat we allemaal – de ouderen en de jongeren, de werknemers en de zelfstandigen – kunnen genieten van een onbezorgde oude dag.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte