Voor iedereen plek in het fietsenrek

Voor iedereen plek in het fietsenrek

Foto Pixabay / Separatus

Door Duco Hoogland op 1 november 2016 Delen  

Iedereen kent het wel: je komt aan bij het station maar kan nergens je fiets kwijt. Voor veel mensen is dit iedere dag een terugkerende ergernis. Goed openbaar vervoer begint en eindigt bij een fietsenstalling waar je een fiets kwijt kunt. Ik ben daarom blij dat het kabinet hier tot 2020 40 miljoen euro voor uittrekt.

Iedereen moet zo makkelijk mogelijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. De trein is namelijk een van de schoonste vormen van vervoer. Iedere reiziger die in de trein stapt in plaats van in de auto is winst voor het milieu. En op de fiets naar het station is ook nog eens gezond. Maar als je iedere dag weer eindeloos loopt te zoeken naar een plek wordt het snel frustrerend.

Nu steeds meer mensen gebruik van maken van de trein moeten we zorgen dat ze hun fiets ook kwijt kunnen. Daarom diende ik enkele maanden geleden een motie in die het kabinet opriep hier werk van te maken. Mede naar aanleiding van mijn motie trekt het kabinet nu 40 miljoen euro uit, en de gemeenten leggen hier nog eens 40 miljoen euro bij. Het is een stap vooruit naar goed en toegankelijk openbaar vervoer, waar je je fiets gewoon kwijt kan.