Voor een ontspannen samenleving

Voor een ontspannen samenleving

Steeds vaker als je iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord: ‘goed, maar druk’. Veel mensen hebben het druk. Met van alles: werk, kinderen, vrienden, sporten, alles door elkaar. En alles zo goed mogelijk. Het werk stopt ook niet.

Een mailtje ’s avonds van je collega als je aan het eten bent. Of een telefoontje van je baas in de supermarkt. Het overkomt vrijwel iedereen. Af en toe is dit natuurlijk niet erg, maar de werkmails, appjes of telefoontjes blijven maar komen. ’s Avonds en in het weekend. Werk en privé lopen steeds vaker in elkaar over. Dit is natuurlijk een vrije keuze, maar er is ook een schaduwzijde.

Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland.

Steeds meer mensen ervaren stress of burn-outklachten. Nu al meer dan een miljoen mensen. Daarmee is burn-out beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Vele mensen zitten ziek thuis vanwege de werkdruk en stress. En toch leven we met z’n allen op deze manier door. Werken tot het niet meer gaat.

Deze ratrace is niet meer van deze tijd. Al op jonge leeftijd ervaren studenten en starters op de arbeidsmarkt druk. Prestatiedruk voor het behalen van de studie in korte tijd en druk vanwege onzekere contracten waardoor je geen leven kan opbouwen.

Ik wil dat iedereen de vrijheid heeft om een ontspannen leven te leiden met genoeg vrije tijd.

Ik wil dat iedereen de vrijheid heeft om een ontspannen leven te leiden met genoeg vrije tijd. Het moet makkelijker worden om uit te rusten van je werk en om werk en de zorg voor kinderen of naasten te combineren. Een ontspannen samenleving waarbij je zeker kunt zijn van keuzevrijheid of je meer óf minder werkt. Een samenleving waarin je genoeg tijd en zorg te kunt geven aan je kind en dat je zelf kan kiezen om even onbereikbaar voor je werk te zijn.

Daarom lanceren wij het actieplan Ontspannen Samenleving, lees het plan hier >

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!