Voetbal toegankelijker maken voor goedwillende supporter

Voetbal toegankelijker maken voor goedwillende supporter

Voetbal toegankelijker maken voor goedwillende supporter
Foto Flickr / Antoon's Foobar

Door Tjeerd van Dekken op 27 augustus 2015 Delen  

De PvdA is erover te spreken dat minister Van Der Steur onze ideeƫn om profvoetbal weer toegankelijker te maken voor fans omarmt. Wij vinden dat voetballiefhebbers niet de dupe mogen zijn van het gedrag van hooligans. Het afschaffen van de zogeheten combiregeling kan daarbij helpen.

Op voorstel van de PvdA heeft het kabinet in overleg met de KNVB en de supportersverenigingen besloten te experimenteren met afschaffing van de combi-regeling en de clubcard. De combi-regeling verplicht supporters die een uitwedstrijd willen bezoeken mee te gaan met een bus die vertrekt vanaf het eigen stadion. Voor fans die buiten de stad van hun club wonen, maar dicht bij het stadion waar ze de wedstrijd spelen, is dat erg onhandig.

Daarom willen de PvdA en alle andere goedwillende voetbalsupporters in Nederland deze regeling al langer afschaffen. Hetzelfde geldt voor de vereiste een clubcard te bezitten. Voetballiefhebbers die één wedstrijd willen bezoeken kunnen daar best de mogelijkheid toe krijgen.

Om ongeregeldheden te voorkomen geven we de politie graag mogelijkheden om kwaadwillenden te weren, maar op manieren waar de fans geen last van hebben.

Ook de nieuwe voetbalwet, bedacht op initiatief van de PvdA, zal helpen om het voetbal toegankelijker te maken. Wie zich misdraagt wordt strenger gestraft en kan een landelijk stadionverbod verwachten. Hooligans kunnen we als kiespijn missen. De goedwillende supporters willen we er zoveel mogelijk bij houden. Zij dragen bij aan wat iedere liefhebber wil: een voetbalfeest voor iedereen.