Vmbo-docent verdient goede beloning

Vmbo-docent verdient goede beloning

Door Mohammed Mohandis op 6 november 2013 Delen  

Docenten in het vmbo moeten voldoende carrièremogelijkheden krijgen en hebben recht op een goed salaris, net zoals alle andere docenten. Daarom ben ik blij dat de Partij van de Arbeid er samen met GroenLinks voor heeft kunnen zorgen dat we goede leraren in het vmbo uitdagen en beter gaan belonen.

Ik heb zelf op een vmbo gezeten en meegemaakt hoe belangrijk het is om goede docenten te hebben. Juist op het vmbo zitten relatief veel jongeren met zware leer- en gedragsproblemen en is er sprake van veel schooluitval. Deze stapeling van problemen maakt het noodzakelijk dat we juist op het vmbo topdocenten aantrekken en behouden.

Het is dan ook onwenselijk dat leraren, na jarenlang les te hebben gegeven op het vmbo, vertrekken naar een ander onderwijsniveau. Dit omdat ze op het vmbo niet genoeg carrièremogelijkheden hebben en onvoldoende beloond worden. We vragen daarom het kabinet om vmbo-docenten doorgroeimogelijkheden te geven en hen een breder takenpakket te bieden. Maar ook door te zorgen voor een betere beloning.

Samen met GroenLinks hebben ik de regering aangespoord om vmbo-docenten snel beter te gaan belonen en hen uit te dagen. Zodat werken in het vmbo lonend en uitdagend is. Want ik wil juist op het vmbo de beste leraar voor de klas, zodat ook kwetsbare groepen jongeren de kans krijgen om hun talent maximaal te ontwikkelen.