Veteranen verdienen onze steun

Veteranen verdienen onze steun

Foto Pixabay / Hans

Door Kirsten van den Hul op 24 juni 2017 Delen  

Misschien kwam je ze deze week ook tegen op de stations, mensen in oranje T-shirts die witte anjers uitdeelden. Dat deden ze niet zomaar. De witte anjer is namelijk het symbool voor de Nederlandse veteranen. Door het dragen van deze bloem laten we ons respect en onze waardering zien voor de militairen die ons land dienen en gediend hebben.

Al decennialang leveren Nederlandse mannen en vrouwen een belangrijke en veelzijdige bijdrage aan de vrede, stabiliteit en veiligheid.

In de week voorafgaande aan Veteranendag draag ik de witte anjer met trots. En ik sta vandaag, op de jaarlijkse Veteranendag, extra stil bij het werk wat onze militairen doen. Al decennialang leveren Nederlandse mannen en vrouwen een belangrijke en veelzijdige bijdrage aan de vrede, stabiliteit en veiligheid. Soms ver weg,  zoals de inzet tegen piraterij, bij de bescherming van Yezidi’s in Irak en de burgers in Mali. Soms dichterbij, in Europa bij de opvang van vluchtelingen, het stabiliseren van de Balkan en de bewaking van de Europese buitengrenzen. En gewoon hier, in Nederland. Het bewaken van ons luchtruim, het  ruimen van explosieven en  bij crisissituaties en rampenbestrijding.

Onze militairen en veteranen verdienen daarvoor alle respect en waardering. Daarom wil ik ook graag dat de Invictus Games naar Nederland komen. Dit evenement – een soort Olympische Spelen voor militairen die door of tijdens dienst gewond zijn geraakt – ondersteunt veteranen in het revalidatieproces. Want veteranen verdienen onze steun. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.