Vertrouwen

Vertrouwen

Door Hans Spekman op 14 november 2013 Delen  

Ik was gisteren in het stadhuis van Alphen aan den Rijn op de uitslagenavond. De uitslag in deze herindelingsgemeente, 4 zetels, stemde tot blijdschap. Ik werd in mijn enthousiasme gesterkt toen de uitslagen uit Friesland binnenkwamen. Een opsteker voor alle vrijwilligers die werken aan de verkiezingen van maart en mei volgend jaar.

Veel vrijwilligers van de Partij van de Arbeid hebben de afgelopen weken avond aan avond en volle weekeinden op straat een zinderende campagne gevoerd voor een sterker en socialer Nederland. De kiezer heeft de boodschap begrepen. We zijn opnieuw de grootste geworden in Leeuwarden (met zelfs een zetel winst) en in Heerenveen, en we zijn de grootste partij op links in de nieuwe gemeenten Alphen aan den Rijn en De Fryske Marren.

Die uitslag is een compliment aan al die mensen die zoveel tijd en energie hebben gestoken in de campagne. In Alphen kwam ik scheidend raadslid Hans de Rooij tegen. Ondanks zijn vertrek heeft hij dit jaar weer veel werk in de campagne verzet. En natuurlijk Tom Reedijk, nummer negen op de lijst en een van de drijvende krachten achter het campagneteam. Hen en alle anderen in Alphen en Friesland wil ik danken voor hun inzet. En natuurlijk ook onze lijsttrekkers Henk Deinum in Leeuwarden, Coby van der Laan in Heerenveen, Frans Westra in De Fryske Marren en Hélène Oppatja in Alphen aan den Rijn. Zij hebben het uitstekend gedaan.

Hier wil ik ook de kiezers bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons stellen. Voor de vier gemeenten begint het nu pas. Dit vertrouwen schept verplichtingen die we waar gaan maken.

De uitslag geeft ook vertrouwen voor de gemeenteraadsverkiezingen en die voor Europa in de rest van Nederland volgend jaar. Ons verhaal van een sterker en socialer Nederland spreekt kiezers aan. Deze tijden vragen om een partij die doet wat nodig is, maar dan wel met oog voor mensen die pech hebben en noodgedwongen een beroep moeten doen op de overheid.

Wij als Partij van de Arbeid kunnen het verschil maken. Met die boodschap gaan we de komende maanden aan de slag. Ik ben er klaar voor, ik hoop jullie ook.

Delen: