Verpleging en verzorging horen bij elkaar

Verpleging en verzorging horen bij elkaar

Door Otwin van Dijk op 6 november 2013 Delen  

De Partij van de Arbeid wil persoonlijke zorg in de buurt met kleinschalige zorgteams. Zonder bureaucratisch gedoe, met een belangrijke rol voor wijkverpleegkundigen. Staatssecretaris Van Rijn heeft vandaag besloten om verzorging en verpleging beiden onder te brengen in de zorgverzekeringswet. Een goede beslissing, want verzorging en verpleging horen bij elkaar.

Voor mensen is het prettig dat zorg door zo weinig mogelijk verschillende zorgverleners wordt gegeven. Dat regelt de staatssecretaris nu. Hiermee wordt ook tegemoetgekomen aan een vurige wens van organisaties van patiënten en professionals.

Gemeenten en zorgverzekeraars moeten nauw met elkaar samenwerken voor zorg in een wijk. Daarmee komt er een goede koppeling tussen sociale en medische ondersteuning. Mensen kunnen daardoor langer thuis blijven wonen. Dat is wat de meeste mensen ook het liefst willen.

Op deze manier hervormen we de langdurige zorg op een sociale manier. Zorg wordt daardoor dichtbij georganiseerd, persoonlijker en minder ingewikkeld gemaakt.