Verhuizing partijbureau

Verhuizing partijbureau

Verhuizing partijbureau
 Foto Flickr / PvdA

Door Hans Spekman op 8 juli 2016 Delen  

Het is zover! We gaan verhuizen. Ik ben heel blij dat ik aan jullie kan melden dat we naar een goedkoper en beter toegankelijk pand gaan!

 
Het was al een belangrijk punt in mijn voorzitterscampagne van 2011: de PvdA moet weg uit het pand aan de Amsterdamse Herengracht. Het grachtenpand is veel te duur – we betalen in totaal ongeveer 5,4 ton per jaar. Dat vond en vind ik veel te veel geld. Het geld komt van de contributie van leden, en daar moeten we zuinig mee omgaan.

Daarnaast is ons huidige kantoor zeer slecht toegankelijk voor minder validen. Niet zelden moesten we mensen in een rolstoel met een paar medewerkers een trap af tillen. En dat is natuurlijk onbestaanbaar. Ik ben heel trots op de wet van voormalig PvdA-Tweede Kamerlid Otwin van Dijk en staatssecretaris Martin van Rijn, die ervoor zorgt dat goede toegankelijkheid van gebouwen de norm wordt. De toegankelijkheid van het PvdA-partijbureau mag nooit een belemmering zijn. Daar gaan we voor zorgen in ons nieuwe onderkomen.

We zaten echter tot nu vast aan een langlopend huurcontract en in 2011 was de crisis op het hoogtepunt. Het was dus niet makkelijk om een andere huurder te vinden. Maar vandaag heeft een nieuwe huurder officieel een huurcontract getekend bij de eigenaar van het gebouw. Ik ben dus erg blij om te melden dat we per 1 oktober starten op een nieuwe locatie. Voor die tijd nodigen we de leden die nog een keer ons huidige partijbureau willen bezoeken van harte uit om herinneringen op te komen halen en bij te praten. Binnenkort krijgen alle leden via e-mail een uitnodiging daarvoor!

Nu we zeker weten dat er een huurder is voor het pand aan de Herengracht, kunnen we een beslissing nemen over de nieuwe plek van het partijbureau. In de afgelopen maanden hebben we gekeken naar de mogelijke locaties voor een nieuw partijbureau. Veel ruimtes zijn bezocht en binnenkort maken we een keuze. Ik hou jullie op de hoogte!

Delen: