Veilingverbod malafide huizenhandelaren

Veilingverbod malafide huizenhandelaren

Door Jacques Monasch op 16 december 2011 Delen  

De PvdA vindt dat huizenhandelaren die de zaak belazeren niet meer op een veiling mogen komen. Mijn collega Jeroen Recourt en ik pleiten daarom voor een veilingverbod voor die handelaren en die bedrijven die zich schuldig maken aan prijsafspraken, intimidatie en meer van de criminele praktijken die staan beschreven in een rapport van het NMa.

Uit het rapport van het NMa blijkt dat door handelaren op grote schaal is gefraudeerd en geïntimideerd op veilingen waar woningen worden verkocht. Het gevolg is dat mensen die uit financiële nood hun huis moeten verkopen op een veiling nog verder in de ellende worden gedrukt. Die mensen hebben het al moeilijk genoeg en nu worden ze ook nog bestolen door deze malafide handelaren.

Deze handelaren horen niet thuis op de veiling en komen wat ons betreft er ook niet meer in. Verder moet alles op alles worden gezet om de slachtoffers van deze zwendel financieel te laten compenseren door deze handelaren.

‘Profiteren van mensen die het al moeilijk hebben, dat is Nederland op zijn slechtst. Door deze constructies zijn ook inkomsten verzwegen door de handelaren. Dat is belastingontduiking. Ook via de Belastingdienst moeten malafide handelaren daarom geplukt worden.