Leden kiezen nieuwe politiek leider

Leden kiezen nieuwe politiek leider

Door Hans Spekman op 28 februari 2012 Delen  

Onze leden bepalen wie de nieuwe politiek leider van de Partij van de Arbeid wordt. Ik hecht er sterk aan dat we als partij samen bouwen aan een sterke en activistische PvdA. Een partij die voorop gaat in de discussie over de toekomst van Nederland, een krachtige partij die tussen de mensen staat. Een democratische partij waar we het debat met elkaar voeren, juist in deze moeilijke tijden. Voor de keuze van een politiek leider heeft het Partijbestuur dan ook een ledenraadpleging uitgeschreven.

Update 24-2: de kandidaten voor het politiek leiderschap van de PvdA gaan vijf keer met elkaar in debat. Klik op lees verder voor data en locaties.

Tot en met dinsdag 28 februari, 12.00 uur, zijn de leden van de Tweede Kamerfractie in de gelegenheid zich te kandideren. De ledenraadpleging wordt geopend op woensdag 7 maart en sluit op woensdag 14 maart, om 12.00 uur. Alle leden ontvangen een stembiljet waarmee zij via internet of per post kunnen stemmen. Ledenraadplegingen met meer dan twee kandidaten verlopen bij de PvdA via het zogenoemde ‘alternative vote’-systeem.

In de week na het sluiten van de kandidaatstelling organiseren we een aantal grote bijeenkomsten waar de kandidaten met elkaar in debat gaan, op woensdag 29 februari is in Rotterdam het eerste debat. Verder zullen de kandidaten zich op deze website en in een mailing presenteren aan alle leden; uiteraard voeren ze ook hun eigen campagne.

Kandidaten voor politiek leiderschap PvdA in debat:

Woensdag 29 februari: Rotterdam
Locatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1 – 2
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Deur open: 19.30 uur
Bijeenkomstnummer: 5785

Vrijdag 2 maart: Groningen
Locatie: Huize Maas, Vismarkt 52
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Deur open: 19.30 uur
Bijeenkomstnummer: 5786

In samenwerking met de afdeling Groningen.

Zondag 4 maart: Nijmegen
Locatie: LUX, Mariënburg 38-39
Tijdstip: 15.30 – 17.00 uur
Deur open: 15.00 uur
Bijeenkomstnummer: 5790

In samenwerking met de afdeling Nijmegen. Lutz Jacobi neemt niet deel aan dit debat.

Maandag 5 maart: Amsterdam
Locatie: Meervaart, Meer en Vaart 300
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Deur open: 19.30 uur
Bijeenkomstnummer: 5787

In samenwerking met Jonge Socialisten in de PvdA.

Woensdag 7 maart: Eindhoven
Locatie: Klokgebouw, Klokgebouw 50
Tijdstip: 20.00 uur – 21.30 uur
Deur open: 19.30 uur
Bijeenkomstnummer: 5788

Voor deze bijeenkomsten kunt u reserveren via het reserveringsnummer van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heeft u bovenstaand nummer van de bijeenkomst nodig. Houd ook uw relatienummer en postcode bij de hand. Als u geen relatienummer heeft, dan wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers van de Ledenadministratie (tijdens kantooruren).

Congres
De uitslag van de ledenraadpleging wordt op vrijdag 16 maart bekendgemaakt. Op zaterdag 17 maart komt het Congres bijeen om de uitslag te bekrachtigen, van 16.00 tot 18.00 uur in De Doelen in Rotterdam. Ook zullen we dan afscheid nemen van Job Cohen.

De uitspraak van het Congres betreft een zwaarwegend advies aan de Tweede Kamerfractie. Waarnemend fractievoorzitter Jeroen Dijsselbloem maakte eerder bekend dat de fractie de keuze van de leden zal overnemen.

Op het moment dat het geen lijsttrekkersverkiezing betreft, dient de politiek leider van de Partij van de Arbeid op grond van onze statuten óf minister óf voorzitter van de Tweede Kamerfractie te zijn. Aan deze verkiezing kunnen daarom enkel de zittende leden van onze Tweede Kamerfractie deelnemen.

Bij volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer zal er een lijsttrekkersverkiezing worden uitgeschreven waaraan alle leden van de partij kunnen deelnemen.

Delen: