Twee ontmoetingen

Twee ontmoetingen

Door Hans Spekman op 31 oktober 2013 Delen  

De Partij van de Arbeid kan mede bestaan dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Enkele van hen wil ik er speciaal uit lichten.

Deze week was ik in Oost-Stellingwerf, waar ik een nieuw PvdA-ombudsteam mocht presenteren. Ik moest er denken aan Ton van Meurs, een partijgenoot uit Almere en een van de geestelijk vaders van de huidige generatie ombudsteams. Ton ligt al enige tijd in het ziekenhuis. Hij heeft kanker in een vergevorderd stadium en de vooruitzichten zijn ronduit beroerd.

Toen ik hem afgelopen dinsdag in het ziekenhuis bezocht, was hij nog goed aanspreekbaar. Ondanks zijn ziekte hield hij er de moed in. Hoe raar het ook klinkt, het gesprek was zelfs gezellig. Het ging over zijn PvdA en natuurlijk ook over zijn werk voor het ombudsteam in Almere.

Ton was al jarenlang actief voor de PvdA, tot zijn ziekte hem het werken belette. Hij was onder meer trainer voor ons Centrum voor Lokaal Bestuur voor het ombudswerk, en vrijwilliger bij het lokale ombudsteam dat veel mensen in Almere weet te helpen. Hij is een voorbeeld voor al die anderen die zich inzetten voor de PvdA.

Een heel andere dag was Zin in Zeeland, afgelopen zaterdag in Goes. Een dag om oude en nieuwe leden nader te leren kennen, en de aftrap van de campagne voor komend jaar. In Goes zag ik vele nieuwe gezichten. Dankzij de geweldige inspanningen van onze ledenwervers zijn daar per afdeling tientallen leden bij gekomen.

Er heerst een gezonde competitie tussen de afdelingen. In het bijzonder Middelburg en Vlissingen. Beide afdelingen hadden op een gegeven moment twintig leden geworven. Dat liet Sjef van Wijnen niet op zich zitten. Snel maakte hij nog iemand lid, zodat Vlissingen zaterdag net voor Middelburg eindigde. Goes torende overigens weer ver boven hen uit.

Hou dit vol.

Delen: