Trots op steun aan jeugdspelen

Trots op steun aan jeugdspelen

Door Tjeerd van Dekken op 15 januari 2013 Delen  

Ik ben er enorm mee ingenomen dat het kabinet de organisatie van de Jeugd Olympische Spelen steunt. Toen eind vorig jaar duidelijk werd dat de gemeente Rotterdam en sportkoepel NOC*NSF een zogenoemd bid wilden uitbrengen om het evenement in 2018 naar Rotterdam te halen, heb ik minister Schippers opgeroepen hier geld voor uit te trekken. Maandag werd bekend dat de minister gehoor geeft aan deze motie, die destijds werd gesteund door VVD, CDA en D66.

De Youth Olympic Games (YOG) is een internationaal sportevenement voor talenten van 14 tot 18 jaar. De organisatie wil de YOG zo compact mogelijk houden en wil niet dat er grote infrastructurele investeringen worden gedaan. Gebruik van bestaande infrastructuur is een randvoorwaarde. Het gaat om sport, integratie, onderwijs, cultuur en het tegengaan van (kinder)obesitas.

De focus ligt op de jeugd en het bereiken van maatschappelijke doelen. Dat zijn fraaie doelstellingen die ik alleen maar volmondig kan onderschrijven.

Nu het plan om de Olympische Spelen van 2028 naar Nederland te halen is afgeschoten, vindt de Partij van de Arbeid het nog waardevoller is dat de YOG naar Rotterdam gehaald worden. Vanwege de brede uitstraling en het effect op de breedtesport in Nederland.

In juli 2013 zullen deze Spelen toegewezen worden aan een stad. Ik ben benieuwd!