Treed je angsten tegemoet

Treed je angsten tegemoet

Door De Redactie op 23 november 2009 Delen  

Met verwijzingen naar Jack Sparrow en John F. Kennedy en de boodschap dat het omarmen van je angsten je krachtiger maakt, opende staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans 20 november de eerste Nederlandse editie van de werelwijd bekende TED-conferentie.

‘Angst is niet erg, als je een uitweg ziet. Maar angst kan ook verlammend zijn. Als de uitdaging als onoverkomelijk wordt gezien. Als verandering alleen als verlies wordt opgevat. Als angst politieke handelswaar wordt.’ Zo staat te lezen in de verkorte en Nederlandse versie van de speech die Timmermans gaf. Een video van de ‘TEDtalk’ kun je hieronder vinden, twee interviews met Timmermans na zijn speech kun je hier en hier bekijken.

 

TED staat voor ‘Technology’, ‘Entertainment’ en ‘Design’. De drijfveer achter de conferentie is het verspreiden van interessante ideeën, of in de woorden van de organisatoren: ‘ideas worth spreading’. Video’s van de vele sprekers die al eerder een zogenaamde ‘TEDtalk’ hielden zijn op de website te bekijken, sinds kort zelfs met ondertiteling.  Het succes van het evenement laat zich het best uitdrukken in cijfers: de video’s zijn gezamenlijk al meer dan honderd miljoen keer bekeken.