Tijd voor het kabinet om gemaakte afspraken na te komen: indexeer de pensioenen.

Tijd voor het kabinet om gemaakte afspraken na te komen: indexeer de pensioenen.

Door Gijs van Dijk op 21 oktober 2021 Delen  

Je hebt een leven lang gewerkt en gespaard en je wil nu lekker kunnen genieten van je oude dag. Omdat je dat verdient, en omdat je daar je hele leven de handen voor uit de mouwen hebt gestoken.

Helaas is dit voor veel gepensioneerden niet de werkelijkheid. Zij zien juist dat de huren en de gasprijzen maar blijven stijgen en de boodschappen duurder worden. En ondertussen is het pensioen jarenlang niet meegestegen. Terwijl veel pensioenfondsen voldoende geld in kas hebben.

Als het goed gaat met de economie, dan moeten mensen dat ook terug gaan zien in hun pensioen.

Bedrijven maken enorme winsten en het gaat goed met de economie. Dan is het niet meer dan terecht dat mensen die hun hele leven lang hebben gewerkt, dat ook terug gaan zien in hun portemonnee.

In het Pensioenakkoord is afgesproken dat er een nieuw pensioenstelsel komt, waar perspectief op indexatie een belangrijk onderdeel van is. In de aanloop naar dit nieuwe pensioenstelsel zouden op 1 januari 2022 de indexatieregels worden versoepeld, maar dat gebeurt nu niet.

Het uitstel van het kabinet mag niet ten koste gaan van werkenden en gepensioneerden.

Dit uitstel van het kabinet mag niet ten koste gaan van werkenden en gepensioneerden, die al jarenlang hun pensioen niet zien stijgen. Het kabinet moet haar afspraken nakomen. Daarom vind ik dat pensioenfondsen met een dekkingsgraad van boven de 105 kunnen indexeren.

Als PvdA hebben wij met de coalitie afgesproken dat de aow-leeftijd minder snel moet stijgen, mensen met zware beroepen eerder kunnen stoppen met werken en flexwerkers pensioen gaan opbouwen. Ook perspectief op indexatie per 1 januari 2022 was één van de afspraken. Het wordt tijd dat dit kabinet levert en deze afspraak gaat nakomen, zodat gepensioneerden eindelijk krijgen waar ze recht op hebben.

Het wordt tijd dat gepensioneerden eindelijk krijgen waar ze recht op hebben.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid