Stuur Rutte een Persoonlijk Gericht Bericht (PGB)

Stuur Rutte een Persoonlijk Gericht Bericht (PGB)

Door De Redactie op 24 juni 2011 Delen  

Vind jij het een vorm van beschaving dat ook de meest kwetsbare mensen zo veel mogelijk zelf de regie kunnen voeren over hun leven? Dat hun recht op werk, op zelfbeschikking en deelname aan de samenleving behouden moeten blijven, en dat de afbraak van het persoonsgebonden budget, dat mensen daartoe in staat stelt, gestopt moet worden? Stuur dan een Persoonlijk Gericht Bericht naar premier Rutte en laat hem weten wat je hartenkreet is: mailrutte@pvda.nl

De redactie zal de reacties bundelen en aan de premier aanbieden; voor ons Tweede Kamerlid Agnes Wolbert zullen de berichten munitie voor haar bijdrage aan het debat vormen.

Verder roepen we mensen op om donderdag 23 juni naar Den Haag te komen waar Per Saldo, de belangenorganisatie voor mensen met een persoonsgebonden budget, actie voert tegen de afbraak van het PGB. Tussen 12.00 en 14.00 uur. Job Cohen zal de actievoerders toespreken.

Als de maatregelen doorgaan verliezen maar liefst 117.000 mensen de kans op een relatief zelfstandig bestaan. Ze zijn veroordeeld tot een leven binnen instellingen die ver van de ‘gewone’ samenleving afstaan. Dit rechtse kabinet pakt 90% van de budgethouders hun PGB af. De vijftien jaar dat het PGB bestaat heeft prachtige vormen van zorg opgeleverd, precies op maat en voor geen cent te veel.

De voorstellen van dit kabinet zijn een stap terug en een beschaafd land onwaardig.