De stuitende arrogantie van ING

#zelfverrijkING

De stuitende arrogantie van ING

Door Henk Nijboer op 8 maart 2018 Delen  

De banken lijken de lessen van de crisis echt te zijn vergeten. Het is stuitend arrogant om 50% loonsverhoging te geven terwijl het normale personeel er 1,7% bij krijgt.

De crisis is voorbij. Dat is goed nieuws voor iedereen. De crisis ontstond onder andere door roekeloos gedrag van banken. Door speculatie, door het maken van onbegrijpelijke producten en door onaanvaardbare risico’s te nemen. Dat alles gestimuleerd door torenhoge bonussen. Het resultaat is bekend, ABN Amro, ING, SNS, allemaal moesten ze door de overheid worden gered.

Ik dien daarom een motie in om dit soort schaamteloze loonsverhogingen voor de top te verbieden.

Dit nooit weer. De afgelopen vier jaar hebben Jeroen Dijsselbloem en ik daarvoor gestreden. Banken werden kleiner, moesten meer buffers aanhouden en Nederland kreeg de strengste bonuswetgeving van Europa. Dit alles om te zorgen dat de rekening van omvallende banken nooit meer bij mensen zou worden neergelegd.

Maar nu de crisis voorbij is, lijkt men te vergeten waarom die maatregelen zijn genomen. Vorige week kondigde minister Hoekstra aan de bonusregels te versoepelen voor flitshandelaren. En vandaag verhoogde ING het salaris van de baas met 50%. Laat dat eens op je inwerken. Nog geen tien jaar geleden gered door alle Nederlanders. Duizenden personeelsleden ontslagen, het land in een economische crisis gedompeld, en dan 50% loonsverhoging.

ABN Amro, ING, SNS, allemaal moesten ze door de overheid worden gered. Maar nu de crisis voorbij is, lijkt men dat te zijn vergeten.

Het is bovendien stuitend arrogant om 50% loonsverhoging te geven terwijl het normale personeel er 1,7% bij krijgt. Terwijl heel veel mensen in Nederland nog lang niet voelen dat de crisis voorbij is. De banken lijken de lessen van de crisis echt te zijn vergeten, collectief geheugenverlies. Ik dien daarom vandaag een motie in om dit soort schaamteloze loonsverhogingen voor de top te verbieden. Ik hoop daarbij dat de rest van de Tweede Kamer en minister Hoekstra dit steunen. En daarmee uitspreken dat ze hebben geleerd van de crisis. En uitspreken dat zij tegen deze immorele zelfverrijking zijn.

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte