Strijden tegen jeugdwerkloosheid

Strijden tegen jeugdwerkloosheid

Door Lodewijk Asscher op 16 september 2013 Delen  

Er komt 30 miljoen euro extra beschikbaar voor de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Dat maakte ik vandaag bekend. Ook ondertekende ik vijf convenanten, waardoor er 4500 extra banen, leerbanen of stages voor jongeren worden gecreƫerd, waarvan 1200 gefinancierd door extra geld van dit kabinet.

 De afgelopen maanden heb ik er veel ontmoet en gesproken. Jongeren die zeer gemotiveerd en ontzettend ambitieus van school komen, maar vervolgens niet aan een baan komen. En als dat te lang duurt dan zie je hun zelfvertrouwen afnemen. Die ontmoetingen motiveerde mij nog meer om te vechten voor banen voor jongeren.

Vandaag was ik op bezoek bij Philips Healthcare in Best, waar de meest innovatieve en hoogwaardige technische apparaten voor in ziekenhuizen worden geproduceerd. Een bedrijf waar ze al 30 jaar ervaring hebben met werkgelegenheidsprojecten. Mensen die niet zo makkelijk aan een baan komen om wat voor reden dan ook, krijgen een interne opleiding en zeventig procent van hen is daarna snel aan het werk.

Een goede plek dus om bekend te maken dat er nog eens dertig miljoen beschikbaar komt voor het bestrijden van de jeugdwerkloosheid. Dit bedrag komt uit het Europees Sociaal Fonds en komt bovenop de vijftig miljoen die ik in maart samen met Jet Bussemaker al presenteerde. Verder ondertekende ik daar vijf convenanten met alle Brabantse regio’s. Hier worden in totaal 4500 extra banen, leerbanen of stages voor jongeren worden gecreëerd, waarvan 1200 gefinancierd door extra geld van dit kabinet.

Hiermee moeten we op een slimme manier jongeren aan de slag helpen en betrokken houden bij de arbeidsmarkt. Door te zorgen dat ze op school zitten, een stage of een baan hebben. Om ervoor te zorgen dat jongeren optimaal zijn voorbereid zodat ze een vliegende start maken zodra de economie weer aantrekt. En om te voorkomen dat er een verloren generatie ontstaat.

Delen: