Strengere controle rijscholen

Strengere controle rijscholen

Door Attje Kuiken op 21 mei 2013 Delen  

De Partij van de Arbeid wil dat de kwaliteit van de rijopleidingen en rijscholen verbetert. Er zijn veel problemen in de rijscholenbranche en daar moeten we vanaf. Het gaat tenslotte over de verkeersveiligheid en het raakt vele jongeren die een rijopleiding willen volgen. De rijscholenbranche is allereerst zelf verantwoordelijk en moet de problemen dan ook vooral zelf oplossen. Toch ligt er ook een rol voor de overheid om bij te dragen aan een beter functionerende rijschoolbranche.

Er zijn de laatste jaren teveel rijinstructeurs opgeleid en er zijn mede daardoor het afgelopen jaar 1200 nieuwe rijscholen bij gekomen. Dit is de betrouwbaarheid van rijscholen en de kwaliteit van rijopleidingen niet ten goede gekomen. Cursisten zien door de bomen het bos niet meer en weten niet welke rijschool goed is en welke niet. We willen daarom dat er voor cursisten meer inzicht komt in de prestaties van rijscholen. 

De PvdA wil ook dat er een klachtenmeldpunt komt. Rijschoolhouders die er een rommeltje van maken, moeten hun vergunning kwijtraken en de opleidingseisen moeten strenger worden. Vanmiddag praten de Tweede Kamer en de minister over de rijscholen.