Jaag jonge asielzoeker niet illegaliteit in

Jaag jonge asielzoeker niet illegaliteit in

Door Hans Spekman op 16 augustus 2011 Delen  

Het stopzetten van de subsidie voor het begeleiden van ex-ama’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers) zal ertoe leiden dat veel van deze kwetsbare jongeren de illegaliteit in verdwijnen. Dagblad Trouw besteedt er vandaag uitgebreid aandacht aan, omdat minister Leers tot grote woede van negentien grote gemeenten tot deze subsidiestop besloot terwijl de evaluatie van steunpunt Perspectief nog niet af is. Lees ook mijn blog op pvda.nl van begin vorige maand, waarin ik uithaalde naar Leers en een dringend beroep deed op de gemeenten. Als dit steunpunt ophoudt, jaagt de minister jonge meiden en jongens de prostitutie, illegaliteit en de vernieling in.

Ik hoop straks met een Kamermeerdheid de minister ertoe te bewegen het project toch voort te zetten. Laten we onze rechtse stoerigheid, of linkse naïviteit aan de kant zetten.

Ook ik besef dat veel ex-ama’s gewoon terug moeten. Maar als uit de evaluatie blijkt dat Perspectief de beste methode is, óók om illegaliteit, onveiligheid en prostitutie te voorkomen: dan ga je dit toch niet wegbezuinigen?