Wij laten Mauro niet vallen

Wij laten Mauro niet vallen

Door Hans Spekman op 1 november 2011 Delen  

De PvdA zet de strijd voor een verblijfsvergunning voor de Angolese asielzoeker Mauro voort. Een tijdelijk studievisum is geen oplossing die de 18-jarige jongen duidelijkheid verschaft. Het is een oplossing die het CDA redt, niet Mauro. Zo’n visum wordt beĆ«indigd als Mauro zijn opleiding niet haalt. En haalt hij het wel, dan is er na zijn studie ook op geen enkele manier geregeld dat hij mag blijven. Het is een schijnoplossing.

De PvdA diende dinsdag met de oppositie twee moties in om een verblijfsvergunning voor Mauro te verlenen, maar die werden door CDA, VVD en PVV afgewezen. Er zijn genoeg opties. Zo kan de minister zijn discretionaire bevoegdheid gebruiken. We hebben ook een regeling voorgesteld voor een beperkt aantal kinderen die in een vergelijkbare situatie als Mauro zitten. Helaas zijn die moties verworpen.

Ik geef de strijd niet op. We staan om Mauro heen en blijven dat doen. PvdA en ChristenUnie hebben vorige week onze initiatiefwet ingediend voor gewortelde asielkinderen. Zo’n jongen is Mauro ook. Hij hoort hier thuis, hij is hier thuis, en we zullen net zo lang knokken totdat hij hier ook thuis mag zijn.