Samenwerken in Europa

Samenwerken in Europa

Samenwerken in Europa
Foto Flickr / De Beeldredaktie

Door Diederik Samsom op 24 januari 2014 Delen  

Vandaag had ik een gesprek met Eamon Gilmore, leider van The Irish Labour Party, onze zusterpartij in Ierland. Gilmore is naast partijleider ook vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken. Net als hier in Nederland werken de Ierse sociaaldemocraten samen in een coalitieregering.

Ierland is hard geraakt door de financiële crisis en heeft een aantal zeer zware jaren achter de rug. Gelukkig vertoont de Ierse economie weer tekenen van herstel. De moeilijke maatregelen die nodig waren, leiden nu tot zichtbare resultaten. Ook in Ierland worden de mensen met een laag en middeninkomen ontzien en is iets extra’s gevraagd van de mensen met een hoger inkomen. En om een volgende crisis te voorkomen is hard ingegrepen in de financiële sector.

Door verantwoordelijkheid te nemen in een moeilijke tijd, hebben Gilmore en de Irish Labour Party hun nek uitgestoken. Gilmore en ik spraken af om elkaar snel weer te spreken. Door samen te werken in Europa, kunnen we onze sociaaldemocratische idealen dichterbij brengen.

Delen: