Samenstelling PES-delegatie

Samenstelling PES-delegatie

Door De Redactie op 27 april 2013 Delen  

Het Congres heeft een nieuwe PES-delegatie samengesteld. De delegatie bestaat uit Janna Besamusca, Bob Deen, Marjolien Nieuwdorp, Gerard Oosterwijk en Koen Maes.

De PES-delegatie heeft als taak om een inhoudelijke bijdrage te leveren binnen de Partij van Europese Sociaaldemocraten (PES) en de PvdA te vertegenwoordigen op congressen en councils van de PES.

Janna Besamusca
Janna is sinds 2011 lid van de PES-delegatie. Ook tussen 2008 en 2009 maakte ze deel uit van de delegatie, maar verliet deze na haar verkiezing tot Secretaris-generaal van ECOSY (Europese Jonge Socialisten). Momenteel is Janna promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze ondermeer onderzoek doet naar de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Bob Deen
Bob werkt als senior politiek adviseur bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). In het verleden was hij ondermeer wetenschappelijk medewerker voor Instituut Clingendael en actief als verkiezingswaarnemer in Moldavië en Kirgizië. Ook werkte hij voor de Europese Unie in Georgië, vlak na het gewapende conflict met Rusland in 2008.

Marjolein Nieuwdorp
Marjolein is communicatieadviseur en werkt momenteel als docent communicatiemanagement aan de Hogeschool Rotterdam. In het verleden was ze werkzaam als trainee persvoorlichter bij de fractie van Socialisten & Democraten in het Europees Parlement. Marjolein is bestuurslid van het gewest Zuid-Holland.

Gerard Oosterwijk
Gerard is sinds 2011 lid van de PES-delegatie. Naast zijn werk voor de ING Bank, waar hij een management traineeship volgt, is hij ook lid van het bestuur van de Landelijke Werkgroep Europa van de PvdA. In het verleden was het ondermeer voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond.

Koen Maes
Koen is bedrijfseconoom en werkt voor de Rabobank. In het verleden was hij bestuurslid van de afdeling Amsterdam en Raadslid in stadsdeel Amsterdam-West.

Delen: