Samen werken aan een betere toekomst

Samen werken aan een betere toekomst

Samen werken aan een betere toekomst

Door Henk Nijboer op 15 september 2015 Delen  

Nu de economie weer groeit, huizen weer verkocht worden en steeds meer mensen een baan vinden is de tijd aangebroken dat iedereen dat gaat voelen. Dat we weer vooruit kijken naar hoe we nu en in de toekomst met elkaar willen samenleven. Een samenleving waarin we niet alleen aan onszelf denken maar naar elkaar omkijken. Dat is wat de PvdA wil voor Nederland.‎

Het kabinet presenteert vandaag een begroting die belangrijke bouwstenen biedt voor die toekomst. Tienduizenden mensen die nu thuis zitten vinden een baan omdat het goedkoper wordt om ze aan te nemen. Ook houden we volgend jaar meer geld over in de portemonnee – werkenden met een lager- en middeninkomen het meest:

Ik ben blij met de plannen die vandaag zijn gepresenteerd. Werkende gezinnen gaan er gemiddeld 800 euro op vooruit dankzij de belastingherziening en er komen bijna 100.000 banen bij volgend jaar. Voor ouderen met een laag inkomen en uitkeringsgerechtigden verhogen we de zorgtoeslag. Ouderen in verpleeghuizen krijgen een prettiger leven doordat er meer tijd komt voor persoonlijke aandacht .

Ook ouders zien het herstel terug in hun portemonnee: als de ene ouder bijvoorbeeld werkt als politieagent en de ander als verpleegkundige dan betaal je volgend jaar 100 euro minder aan kinderopvang per maand en we zorgen dat alle peuters naar de opvang kunnen. En het vaderschapsverlof wordt uitgebreid naar een week. Zo werken we verder aan een moderne, zorgzame samenleving waarin ouders werk en zorg voor kinderen kunnen combineren en waar ieder kind de kans krijgt op de beste start in het onderwijs.

Lees alles op onze speciale Prinsjesdagwebsite > 

Delen: