Middeninkomens betalen de rekening

Middeninkomens betalen de rekening

Door Han Noten op 10 december 2010 Delen  

Mark Rutte heeft bevestigd dat gewone gezinnen er komend jaar fors op achteruit gaan. Hij erkent dat een leraar met twee jonge kinderen volgend jaar ruim 1300 euro minder te besteden heeft. In mijn bijdrage aan de Algemene Politieke Beschouwingen in de Eerste Kamer hield ik de premier rekenvoorbeelden voor waaruit dat blijkt. ‘Grosso modo kloppen die voorbeelden’, zei Rutte in zijn reactie. En dan te bedenken dat die leraar als het aan het kabinet ligt geen loonsverhoging tegemoet kan zien.

De overheidfinancieringen moeten op orde. Geen misverstand, dat vinden de leden van mijn fractie ook. Maar door de maatregelen van dit kabinet wordt de rekening niet eerlijk gedeeld. Met pijn in het hart moet ik constateren dat de hogere inkomens worden ontzien en de lagere- en middeninkomens de rekening betalen. Dat blijkt ook uit mijn rekenvoorbeelden, waarvan Rutte dus inmiddels heeft aangegeven dat ze kloppen.

De PvdA wil de lasten van de crisis eerlijk verdelen. En wij accepteren niet dat mensen die part noch deel hadden aan het ontstaan van de crisis nu onevenredig hard getroffen worden bij het oplossen ervan.

Delen: