Rode Rekenmeesters geven college

Rode Rekenmeesters geven college

Door De Redactie op 20 mei 2010 Delen  

PvdA-kandidaten Ronald Plasterk, Ed Groot en Henk Nijboer geven vanaf dinsdag aanstaande een reeks colleges over economie en verkiezingen. Deze ‘Rode Rekenmeesters’ van de PvdA willen daarmee studenten en andere ge├»nteresseerden inzicht geven in de belangrijke politieke keuzes die moeten worden genomen op het gebied van economie,’De gevolgen van de economische crisis laten zich voelen op de overheidsbegroting. Er moet iets gebeuren’, aldus de Rode Rekenmeesters.

‘We moeten keuzes maken en die zijn soms hard, maar het is belangrijk dat mensen weten wat er te kiezen valt en welke redenen achter de keuzes schuilen. Vandaar dat we als politici het land in trekken om mensen te informeren en de discussie met hen aan te gaan. Wij willen er alles aan doen om sterker uit de crisis te komen.’

Ronald Plasterk (nr 3 op de lijst) is voormalig minister van Onderwijs en was in het toenmalig kabinet lid van de sociaal-economische zeshoek. Ed Groot (nr. 17) is oud-columnist van Het Financieele Dagblad en econoom. Henk Nijboer (nr. 39) is als econoom werkzaam op het ministerie van Financiën.

Programma Rode Rekenmeesters

  • Dinsdag 25 mei 15:00 uur – Universiteit Leiden, Groot Auditorium Academiegebouw Rapenburg 67 Leiden
  • Donderdag 27 mei 14:00 uur – Saxion Hogeschool Enschede – Harry Bannunk Theater: Tromplaan 28 Enschede
  • Vrijdag 28 mei 10:00 uur – Hogeschool Windesheim Zwolle – Lokaal E018 – Campus 2-6, Zwolle
  • Maandag 31 mei 11.00 uur – Hanze Hogeschool Groningen – Congreszaal de Appel, Zernikeplein 7 Groningen
  • Maandag 31 mei 14:00 uur – RUG Groningen, WSN Plaza, Nettelbosje 2, Groningen
Delen: