Reactie op nationalisatie SNS

Reactie op nationalisatie SNS

Door Henk Nijboer op 3 februari 2013 Delen  

SNS is vrijdag onteigend en genationaliseerd. SNS is door onverantwoordelijke keuzes van haar bestuur bezweken onder de verliezen van de vastgoedtak ‘Property Finance’. Voor de PvdA staan de belangen van de gewone spaarders voorop. Met de ingreep is het geld van 1,6 miljoen spaarders en op 1 miljoen betaalrekeningen veilig gesteld.

SNS is een systeembank, een faillissement zou leiden tot chaos, onzekerheid over spaartegoeden en andere, grotere banken in de problemen brengen. De PvdA steunt de voorstellen om een maximale bijdrage te vragen van private partijen: aandeelhouders, achtergestelde leningverstrekkers en de bancaire sector.

Dat een bank door roekeloos gedrag het wederom zover heeft laten komen, is voor de PvdA welhaast onverteerbaar en een teken dat de financiële sector nog lang niet gezond is. De voorgenomen hervormingen van de financiële sector moeten met alle kracht en prioriteit worden voortgezet: hogere kapitaaleisen, bonussen beperken en een meer op het algemeen dan het eigen belang gerichte sector.

Delen: