Rapport Klink ondersteunt visie PvdA

Rapport Klink ondersteunt visie PvdA

Door Diederik Samsom op 10 augustus 2012 Delen  

Het rapport van oud-minister van Volksgezondheid Ab Klink dat vrijdag wordt gepresenteerd, ondersteunt onze visie. De Partij van de Arbeid wil zorg dichtbij mensen organiseren, met een grotere rol voor de huisarts en de wijkverpleegkundige. Je kunt betere zorg leveren en tegelijk geld besparen, als je je niet richt op zo veel mogelijk behandelingen, maar op de beste behandelingen. Dan moet je er wel voor zorgen dat ziekenhuizen niet meer met elkaar concurreren, maar met elkaar samenwerken en dat specialisten niet meer per verrichting worden betaald, maar in loondienst komen. Dat zijn voorstellen die ook in ons verkiezingsprogramma (pdf) staan:

‘Zorg is geen product, het is een band tussen mensen. De mens staat centraal en het stelsel staat daaraan ten dienst. Dat is voor de PvdA het uitgangspunt. Zorg dichtbij huis zoals de inzet van vele vrijwilligers, mantelzorgers, de wijkverpleging, huisartsen en zorg op scholen, leidt tot prettige en vertrouwde zorg, en een kleiner beroep op duurdere medische handelingen.’

Onze keuzes voor de zorg lees je vanaf pagina 45 in het verkiezingsprogramma (pdf) van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Ook in ons verkiezingstijdschrift 12 (pdf) lees je natuurlijk meer over de zorg.