PvdA verwelkomt akkoord Griekenland

PvdA verwelkomt akkoord Griekenland

Door Henk Nijboer op 27 november 2012 Delen  

De Partij van de Arbeid verwelkomt het akkoord over de aanpassing van het Griekse steunpakket dat de ministers van Financiƫn van de Eurolanden gisternacht hebben gesloten. Hiermee kan Griekenland door de met de ingezette noodzakelijke hervormingen. De eurogroep heeft geconcludeerd dat Griekenland de afgesproken hervormingen heeft ingezet. De tegenvallende economische ontwikkelingen maakten een pakket aan maatregelen, waaronder renteverlaging en verlenging van de schuldtermijnen, noodzakelijk om de schuld op termijn houdbaar te maken.

Aan deze steun blijven zeer sterke voorwaarden verbonden. Zo moeten opbrengsten van privatiseringen op aparte rekeningen worden gezet en wordt belastingontduiking hard bestreden.

De economische situatie van Griekenland blijft zeer zorgwekkend, met een sterk krimpende economie en een hoge werkloosheid. Ook de schuldhoudbaarheid van Griekenland blijft problematisch.

De PvdA heeft altijd erkend dat aan de steun aan Griekenland risico’s zijn verbonden. De kosten van het uiteenvallen van de eurozone wegen daar echter niet tegenop.